Aandachtswerk

Tijdens onze werkdag worden we afgeleid door talloze berichten, appjes en mailtjes. We zijn te veel met onze mailbox bezig en zitten in te veel en te lange meetings. Daardoor komen we niet toe aan ons eigenlijke werk, wat onnodig lange dagen en stress veroorzaakt. Dat gaat ten koste van je productiviteit. Met Aandachtswerk leer ik teams hoe ze zich wapenen tegen alle afleiding en toekomen aan hun werk.

Werk is veranderd door technologie

Ons werk is de afgelopen jaren enorm veranderd. Iedereen kan beroemd worden via social media en elke organisatie heeft toegang tot de nieuwste AI-snufjes. Om er wat jargon tegen aan te gooien: technologie is een commodity geworden, kennis is gedemocratiseerd. 

 

Hoe maak je als professional, bedrijf, organisatie, amateur of team dan nog het verschil? Door langer (duurzamer) in de race te blijven, sneller (productiever) te zijn en slimmer (creatiever, innovatiever). Voor al die dingen is één ding nodig: aandacht. Aandacht is onze superkracht. Wie zijn of haar aandacht weet te managen, is creatiever, productiever, gelukkiger, innovatiever en valt minder snel uit. 

 

Wie met een computer of smartphone werkt, ervaart dagelijks hoe lastig het is om de aandacht te bewaken. Daarom is het hoog tijd om onze aandacht terug te veroveren. Dat is waarom ik Aandachtswerk ben begonnen. Vanuit Aandachtswerk geef ik keynotes, lezingen en workshops over slimmer werken. Zo krijg je elke werkweek twee werkdagen cadeau – zonder een minuut langer te hoeven werken.

 

We maken te weinig impact in een werkweek

 

Het liefst zou je elke minuut dat je werkt, bezig zijn met taken die het verschil maken. De realiteit is helaas anders. We laten ons afleidingen door appjes en berichtjes op social media. We zijn te veel bezig met onze mailbox. We zitten in te veel en te lange mailbox. De gemiddelde werkweek ziet er voor veel mensen zo uit:

 

 

Hoe zorg je ervoor dat je werkweek voor een veel groter deel bestaat uit belangrijk werk? Door te zorgen je minder tijd afgeleid bent, minder in meetings zit en minder in je mailbox zit te werken. En door minder brandjes te blussen. Zo krijg je meer gedaan in minder tijd, wat zorgt voor minder lange dagen, minder gestreste collega’s en dat draagt weer bij aan de duurzame inzetbaarheid. Dat ziet er als volgt uit:

 

 

Hoe werkt Aandachtswerk?

In een lezing van een uur of een workshop van een dagdeel (een ochtend of middag) leer ik jouw team de volgende vier zaken:

 

Slimmer mailen

We besteden elke dag te veel tijd aan onze mailbox. Ik heb de handleiding van alle mailprogramma’s gelezen, alle verborgen functies ontdekt en leer hoe je slimmer- en minder vaak mailt.

 

Minder afleiding

We laten onze aandacht stelen zonder dat we het doorhebben. Van Instagram tot LinkedIn: er wordt met slimme trucs gevochten om onze aandacht. Voorkom afleidingen, blijf gefocust en krijg meer gedaan in minder tijd.

 

Tijd overhouden

We komen niet aan ons werk toe door te veel meetings. Dat kan slimmer. Bij veel organisaties en teams ontbreken heldere afspraken over mailen, appen en bellen, waardoor onduidelijk is welke berichten urgent zijn. Ik leer hoe je minder meetings en een slimmere agenda-indeling krijgt.

 

Tijd voor prioriteit

We weten vaak niet welk werk het verschil maakt. Niet elke taak die leuk is, maakt impact, niet elke belangrijke klus is ook urgent. Vergroot je impact met de juiste prioriteiten en leer hoe je die projecten in je agenda krijgt en houdt.

 

Wat zeggen anderen over Aandachtswerk?

 

Korak Specht, head of operations bij SkyBox, zegt het volgende over de training: “Een super handige workshop waarin we slimmer hebben leren werken, minder afgeleid en gestrest worden. Ik kan het iedereen aanraden.”

 

Meer weten? Neem contact met me op, ontdek hieronder hoe mijn lezingen er uit zien of koop via deze link mijn boek over digitale etiquette.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu