Skip to main content

Het boeken van een keynote spreker is één ding, maar ervoor zorgen dat hun presentatie succesvol is, is een ander belangrijk aspect. Hier vind je enkele tips die je daarbij helpen.

Verhaal en visuele hulpmiddelen

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvolle keynote spreker presentatie is het hebben van een duidelijk en boeiend verhaal. De spreker moet in staat zijn om het publiek mee te nemen op een reis, met een goed gestructureerd verhaal dat begint met een sterke opening, gevolgd door de ontwikkeling van ideeën en een krachtige afsluiting. Een verhaal kan emotionele connectie creëren en het publiek betrekken bij de boodschap die de spreker wil overbrengen.

Visuele hulpmiddelen, zoals slides met afbeeldingen, video’s of grafieken, kunnen de presentatie van de keynote spreker versterken en het publiek betrekken. Het is echter belangrijk om deze visuele elementen met mate te gebruiken en ervoor te zorgen dat ze relevant zijn voor de boodschap van de spreker. Daarnaast kan interactie met het publiek de betrokkenheid vergroten. Stel vragen, nodig het publiek uit om te reageren en creëer een dialoog die de presentatie levendig maakt.

Presentatie van keynote spreker

Een succesvolle keynote spreker heeft niet alleen de juiste woorden, maar ook de juiste presentatietechnieken en lichaamstaal. Een zelfverzekerde houding, goede oogcontact en gebaren kunnen de impact van de boodschap vergroten.

Het is belangrijk om rustig en duidelijk te spreken, de juiste intonatie te gebruiken en pauzes op de juiste momenten in te lassen om belangrijke punten te benadrukken. De spreker moet ook rekening houden met de dynamiek van het publiek en zijn presentatie aanpassen aan de reacties en energie van de aanwezigen.

Evalueren van presentatie van keynote spreker

Na de presentatie is het belangrijk om het succes ervan te evalueren en te meten. Dit kan worden gedaan door feedback te verzamelen van het publiek via enquêtes of evaluatieformulieren. Vraag het publiek naar hun mening over de inhoud, de presentatiestijl en de impact van de keynote spreker. Deze feedback kan waardevolle inzichten bieden voor toekomstige evenementen en kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de presentaties.

Het is ook een goed idee om de reacties op sociale media te volgen en de buzz rondom de keynote spreker presentatie te meten. Kijk naar het aantal likes, shares en reacties op berichten over de presentatie. Dit kan een indicatie geven van het bereik en de impact van de presentatie op een groter publiek.

Op zoek naar een keynote spreker?

Ik ben keynote spreker en word vaak gevraagd om keynotes te geven over (de impact van) technologie. Ik schreef diverse boeken over technologie en ben founder van Aandachtswerk, een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Mijn laatste boek is een gids voor moderne etiquette: Niet appen tijdens het eten. Over dit onderwerp gaf ik ook een TEDx-Talk. Hier vind je een overzicht van mijn lezingen, keynotes en workshops. Je kan contact met me opnemen via mail of door te bellen naar nulzes 3438 3309. Ik geef lezingen over de volgende onderwerpen:

  • AIHoe verandert AI ons werk? Wat is AI – en wat is het niet? Ik presenteer 10 mythes over AI en leg uit hoe we ethisch en effectief aan de slag kunnen met AI.
  • Digitale etiquette. Hoe heurt het op Zoom, LinkedIn en WhatsApp? We leven in een digitaal tijdperk, dus is het tijd voor digitale etiquette. Eerder gaf ik een TEDxTalk over dit onderwerp. Deze talk combineer ik met een quiz, waarin deelnemers (met groene en rode kaartjes) stemmen of een stelling waar of onwaar is. De winnaar wint eeuwige faam en een gesigneerd exemplaar van het boek. De lezing is informatief en inspirerend, de quiz maakt het interactief en amusant.
  • Slimmer werken. De gemiddelde kantoormedewerker is 3 uur per dag aan het mailen, zit 2 uur per dag op social media en 2,5 uur op zijn telefoon. Dat kan toch slimmer? Deze lezing leert het publiek om effectiever te werken, gaat stress en verzuim tegen en zorgt ervoor dat men zich beter kan focussen.

Leave a Reply