Boeken

Boeken van Aaron Mirck

Aaron Mirck heeft twee boeken op zijn naam staan. In 2020 publiceerde hij een boekje met tips hoe je in het nieuws kan komen, met de titel Alles wat PR-bureaus je niet vertellen. In 2021 bracht hij een dichtbundel uit, genaamd Dit Algoritme Deugt Niet. Deze gedichten gaat over technologie en over opgroeien met het internet: online daten, eten bestellen en Netflix kijken.

De komende jaren wil hij nog veel andere boeken over technologie te schrijven. Zoals:

  • Dit kan niet de bedoeling zijn. Een non-fictie boek waarin wordt uitgelegd hoe we om de tuin worden geleid door grote tech-bedrijven en hoe slimme programmeurs gadgets maken die ons afluisteren. Ontdek hoe je technologie de baas kan zijn – in plaats van andersom.
  • Het spiegelpaleis. Een roman over de ‘Instagram-generatie’, met herkenbare situaties en gesprekken voor iedereen die jonger dan 40 jaar oud is. Over opgroeien, je weg vinden en laten zien dat je de coolste bent. Hoe we elkaar vergeten, als we alleen maar aan onze volgers denken.
  • Like, cancel en subscribe. Een non-fictie boek over de impact van technologie op de vrijheid van meningsuiting. Bepaalt Facebook wat we wel en niet mogen zeggen? En wat betekent dat voor ons?
  • Help mijn man is wappie! Hoe herken je nepnieuws? Hoe ga je om met vrienden die in complotten geloven? En wat kan je zelf doen aan de verspreiding van de nepnieuws?

Dit Algoritme Deugt Niet

In 2021 publiceerde Mirck de dichtbundel Dit Algoritme Deugt Niet, een poëtische poging om de tijdgeest te doorgronden. Dit urgente debuut van lands eerste ‘tech- dichter’ schetst een Black Mirror-achtige werkelijkheid. Waar houdt technologie op en begint menselijkheid? Maakt autonomie plaats voor vooruitgang? Naast deze technologische dystopie vertelt Mirck over de generatie die opgroeit aan het begin van de 21e eeuw: millennials. Het boek beluister je gratis op Spotify; hieronder vind je meer info over dit boek.

Anne Vegter (ex-dichter des vaderlands): “Aaron Mirck onderzoekt in deze slim samengestelde bundel zijn generatie. Mirck is een player, een gamer, een goochelaar. Bereid je voor op een wilde leestrip. Van componerende walvissen naar de aanslag op Theo van Gogh, van datingapps, wokeness naar zelfprofilering online. Een scherpzinnig debuut.”

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief:

Abonnement ontvangen!

Controleer je e-mail om je abonnement op de nieuwsbrief te bevestigen.