Boeken

Boeken van Aaron Mirck

Aaron Mirck heeft twee boeken op zijn naam staan. In 2020 publiceerde hij een boekje met tips hoe je in het nieuws kan komen, met de titel Alles wat PR-bureaus je niet vertellen. In 2021 bracht hij een dichtbundel uit, genaamd Dit Algoritme Deugt Niet. Begin 2022 verscheen de vertaling van deze bundel, This Algorithm Aint right. Deze gedichten gaat over technologie en over opgroeien met het internet: online daten, eten bestellen en Netflix kijken.

De komende jaren publiceert hij de volgende boeken over technologie te schrijven. Zoals:

  • Niet appen tijdens het eten. De etiquette-gids voor het digitale tijdperk (samen met Sanne Kanis). Een grappige en handige handleiding voor de 21e eeuw. Een ideaal cadeau voor die collega, vriend of familielid die eigenlijk niet weet hoe het online heurt. Niet appen tijdens het eten komt uit in november 2022 bij BOT uitgevers.
  • Dit is een slimme gids. Hoe gaan we bewuster om met technologie? Wat zijn de meest duurzame alternatieven voor een iPhone en MacBook? Hoe zorg je ervoor dat je niet continu afgeleid wordt? Deze slimme gids maakt ons slimme gebruikers van zogenaamde slimme technologie.
  • Technologie maakt je niet productiever (en dit doe je er aan). We geloven dat al die apps ons productiever maken en voor meer vrije tijd zorgen. Maar het tegendeel is waar: dankzij technologie werken we steeds langer over. Wat kunnen we daar aan doen? Ontdek hoe tech ons werk echt verandert.
  • Een maand zonder Big Tech. Is het mogelijk om te leven zonder Google, Facebook, WhatsApp en YouTube? Hoe kan je een maand zonder deze bedrijven leven? En hoe lastig is het? Een ervaringsverslag van iemand die afkickt van Big Tech.
  • Help! Mijn man is wappie. Hoe herken je nepnieuws? Hoe ga je om met vrienden die in complotten geloven? En wat kan je zelf doen aan de verspreiding van de nepnieuws?

Dit Algoritme Deugt Niet

In 2021 publiceerde Mirck de dichtbundel Dit Algoritme Deugt Niet, een poëtische poging om de tijdgeest te doorgronden. Dit urgente debuut van lands eerste ‘tech- dichter’ schetst een Black Mirror-achtige werkelijkheid. Waar houdt technologie op en begint menselijkheid? Maakt autonomie plaats voor vooruitgang? Naast deze technologische dystopie vertelt Mirck over de generatie die opgroeit aan het begin van de 21e eeuw: millennials. Het boek beluister je gratis op Spotify; hieronder vind je meer info over dit boek.

Anne Vegter (ex-dichter des vaderlands): “Aaron Mirck onderzoekt in deze slim samengestelde bundel zijn generatie. Mirck is een player, een gamer, een goochelaar. Bereid je voor op een wilde leestrip. Van componerende walvissen naar de aanslag op Theo van Gogh, van datingapps, wokeness naar zelfprofilering online. Een scherpzinnig debuut.”

De vertaling van dit boek – This Algorithm Ain’t Right – verscheen in 2022. Beluister de gedichten gratis via Spotify, check mijn performance bij The Next Web Conference of koop het eBook.

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief:

Abonnement ontvangen!

Controleer je e-mail om je abonnement op de nieuwsbrief te bevestigen.