Tien populaire misverstanden over AI

Je kan geen krant of tijdschrift openslaan zonder bericht over AI. Helaas wordt er ook veel onzin over AI verspreid. Ik help je feit van fictie onderscheiden.

Deskundigen en Elon Musk

AI is neutraal. AI gaat het klimaatprobleem voor ons oplossen. AI heeft bewustzijn. We moeten bang zijn voor AI, omdat het een bedreiging vormt voor de mensheid. Het zijn beweringen die je vast wel eens hebt gehoord of hebt gelezen. Ze worden verkondigd door expert, maar ook door bijvoorbeeld Elon Musk.

Ik ben benieuwd wat voor onzin iemand in de privésfeer deelt, als men dommigheden als ‘AI is neutraal’ in het openbaar durft te verkondigen. Dat er zoveel onzin over AI verkondigd wordt, komt doordat AI op dit moment een hype is en ‘experts’ daarop inspelen. AI is hot, elk bedrijf wil ‘iets’ met AI. Dus is elke ChatGPT gebruiker opeens AI-expert. Tja. Is iedereen met een YouTube- of LinkedIn-account ook social media-expert?

Mythes over AI

Het is niet mijn kinderdroom geweest om mythes over AI te ontkrachten. Maar ik hoor nu zoveel onzin over AI, dat het hoognodig is om een ander geluid te laten horen. Het is tijd om misverstanden uit de weg te helpen.

Niet omdat het kan, maar omdat het moet.

In tien blogs (en een e-book) beschrijf ik tien populaire misverstanden over AI. Hopelijk prikkelen ze je om op een kritischere manier naar deze nieuwe hype te kijken.

10 populaire misverstanden over AI

Dit zijn de tien misverstanden die aan bod komen:

1: AI maakt makers overbodig
2: AI maakt ons allemaal werkloos
3: AI is neutraal
4: AI is nieuw
5: AI is intelligent
6: Al lost het klimaatprobleem op
7: AI bedreigt de mensheid
8: AI heeft geweten en bewustzijn
9: We moeten ‘iets’ met AI
10: Je kan AI links laten liggen

Gratis e-book over AI

Ik beloof je in elk geval één ding: na het lezen van dit e-boekje, kan je feit van fictie onderscheiden als het over AI gaat. Voor ik het vergeet: je leest dit boekje in 30 minuten en die tijdsinvestering is het enige wat dit boekje je kost. Veel leesplezier! Download het boekje hier of via onderstaand formulier.

[mailerlite_form form_id=1]

Wil je in een lezing of keynote meer te weten komen over AI? Hier vind je meer informatie over mijn lezing Wegwijs in AI.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu