Hoe boek je een keynote spreker?

Hoe boek je een keynote spreker? Hier vind je een paar handige tips en overwegingen bij het boeken van een keynote spreker.

Sprekersbureaus en online platforms

Er zijn verschillende manieren om geschikte keynote sprekers te vinden. Een van de meest populaire manieren is via sprekersbureaus, die een uitgebreid netwerk van sprekers hebben en je kunnen helpen bij het vinden van de juiste persoon. Deze bureaus hebben vaak een portfolio van sprekers met informatie over hun specialisaties, ervaringen en tarieven.

Je kunt ook online platforms gebruiken waar sprekers zichzelf kunnen presenteren en hun diensten kunnen aanbieden. Deze platforms bieden vaak recensies en beoordelingen van eerdere klanten, wat je kan helpen bij het nemen van een beslissing.

Het stellen van de juiste vragen

Zodra je een lijst met potentiële keynote sprekers hebt, is het tijd om contact met hen op te nemen en meer informatie te krijgen over hun beschikbaarheid en tarieven. Stel vragen over hun ervaring, expertise en presentatiestijl.

Vraag naar referenties van eerdere klanten en vraag of ze voorbeelden kunnen geven van eerdere optredens. Het is ook belangrijk om te informeren naar hun bereidheid om zich aan te passen aan de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw evenement.

Onderhandelen over de prijs met de keynote spreker

Het boeken van een keynote spreker gaat vaak gepaard met onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden. Het is belangrijk om een duidelijk budget in gedachten te hebben voordat je begint met onderhandelen. Bespreek de verwachte duur van de presentatie, het gewenste onderwerp, eventuele speciale verzoeken en de logistiek rondom het evenement.

Het kan ook de moeite waard zijn om te vragen of de spreker bereid is om bepaalde extra’s aan te bieden, zoals een boeksigneersessie of een meet-and-greet met het publiek.

Regel contract en logistiek met keynote spreker

Zodra je een overeenkomst hebt bereikt met een keynote spreker, is het belangrijk om alle afspraken schriftelijk vast te leggen in een contract. Het contract moet details bevatten zoals de datum, tijd en locatie van het evenement, de duur van de presentatie, het honorarium, eventuele reiskosten en andere voorwaarden. Zorg ervoor dat je een kopie van het contract hebt voor beide partijen en dat alle belangrijke details zijn bevestigd.

Daarnaast is het ook belangrijk om de logistiek rondom de keynote spreker te regelen. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt over de presentatieapparatuur, technische vereisten en eventuele speciale verzoeken van de spreker. Communiceer duidelijk met de spreker over de verwachtingen en zorg ervoor dat alles soepel verloopt op de dag van het evenement. Het boeken van een keynote spreker kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste planning en communicatie kun je de perfecte spreker vinden die jouw evenement naar een hoger niveau tilt.

Op zoek naar een keynote spreker?

Ik ben keynote spreker en word vaak gevraagd om keynotes te geven over (de impact van) technologie. Ik schreef diverse boeken over technologie en ben founder van Aandachtswerk, een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Mijn laatste boek is een gids voor moderne etiquette: Niet appen tijdens het eten. Over dit onderwerp gaf ik ook een TEDx-Talk. Hier vind je een overzicht van mijn lezingen, keynotes en workshops. Je kan contact met me opnemen via mail of door te bellen naar nulzes 3438 3309. Ik geef lezingen over de volgende onderwerpen:

  • AIHoe verandert AI ons werk? Wat is AI – en wat is het niet? Ik presenteer 10 mythes over AI en leg uit hoe we ethisch en effectief aan de slag kunnen met AI.
  • Digitale etiquette. Hoe heurt het op Zoom, LinkedIn en WhatsApp? We leven in een digitaal tijdperk, dus is het tijd voor digitale etiquette. Eerder gaf ik een TEDxTalk over dit onderwerp. Deze talk combineer ik met een quiz, waarin deelnemers (met groene en rode kaartjes) stemmen of een stelling waar of onwaar is. De winnaar wint eeuwige faam en een gesigneerd exemplaar van het boek. De lezing is informatief en inspirerend, de quiz maakt het interactief en amusant.
  • Slimmer werken. De gemiddelde kantoormedewerker is 3 uur per dag aan het mailen, zit 2 uur per dag op social media en 2,5 uur op zijn telefoon. Dat kan toch slimmer? Deze lezing leert het publiek om effectiever te werken, gaat stress en verzuim tegen en zorgt ervoor dat men zich beter kan focussen.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu