Hoe kies je de juiste keynote spreker?

Het kiezen van de juiste keynote spreker is van cruciaal belang voor het succes van je evenement. Hier vind je tips om de juiste keynote spreker te kiezen.

Bepaal doel van event

Voordat je begint met het zoeken naar een keynote spreker, is het belangrijk om duidelijk te definiëren wat het doel van je evenement is en wie je doelgroep is. Wil je het publiek informeren, inspireren, motiveren of een bepaalde boodschap overbrengen? Welk soort publiek wil je aantrekken?

Door deze vragen te beantwoorden, kun je beter begrijpen welk type spreker het meest geschikt is voor jouw evenement.

Expertise van keynote spreker

Een keynote spreker moet expertise hebben op het gebied dat relevant is voor jouw evenement. Als je bijvoorbeeld een conferentie organiseert over duurzaamheid, is het essentieel om een spreker te kiezen met kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en milieuproblematiek. Het publiek moet waardevolle inzichten en praktische tips kunnen krijgen van de spreker. Zorg ervoor dat de keynote spreker de juiste kennis en expertise heeft om het gewenste onderwerp effectief te behandelen.

Het kan nuttig zijn om voorbeelden van bekende keynote sprekers en hun specialiteiten te onderzoeken. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van welke sprekers populair zijn en welke onderwerpen ze behandelen. Onderzoek sprekers die relevant zijn voor jouw evenement en kijk naar hun ervaringen, referenties en prestaties. Het kan ook waardevol zijn om te kijken naar sprekers die eerder hebben gesproken op vergelijkbare evenementen en positieve feedback hebben ontvangen.

Budget en beschikbaarheid

Het budget is een belangrijke factor bij het boeken van een keynote spreker. Bepaal van tevoren hoeveel je bereid bent te besteden aan een spreker en zoek naar sprekers die binnen dat budget passen. Houd er ook rekening mee dat bekende en zeer gevraagde sprekers mogelijk hogere honoraria hebben.

Daarnaast is het belangrijk om de beschikbaarheid van de spreker te controleren, vooral als je een specifieke datum in gedachten hebt voor het evenement.

Referenties en beoordelingen

Het is altijd verstandig om referenties en beoordelingen van eerdere klanten te raadplegen voordat je een keynote spreker boekt. Dit helpt je om inzicht te krijgen in de ervaringen van anderen met de spreker en om een weloverwogen beslissing te nemen. Vraag de spreker om referenties van eerdere optredens en zoek online naar beoordelingen en recensies. Dit geeft je een idee van de kwaliteit en impact van hun presentaties.

Door rekening te houden met deze factoren en zorgvuldig onderzoek te doen, kun je de juiste keynote spreker selecteren die past bij het doel en de doelgroep van jouw evenement. Het is belangrijk om tijd te nemen voor deze stap, omdat een inspirerende spreker de sleutel kan zijn tot het creëren van een onvergetelijke ervaring voor het publiek. Blijf lezen voor meer inzichten over de impact van een keynote spreker op een evenement en hoe je een spreker kunt boeken.

Op zoek naar een keynote spreker?

Ik ben keynote spreker en word vaak gevraagd om keynotes te geven over (de impact van) technologie. Ik schreef diverse boeken over technologie en ben founder van Aandachtswerk, een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Mijn laatste boek is een gids voor moderne etiquette: Niet appen tijdens het eten. Over dit onderwerp gaf ik ook een TEDx-Talk. Hier vind je een overzicht van mijn lezingen, keynotes en workshops. Je kan contact met me opnemen via mail of door te bellen naar nulzes 3438 3309. Ik geef lezingen over de volgende onderwerpen:

  • AIHoe verandert AI ons werk? Wat is AI – en wat is het niet? Ik presenteer 10 mythes over AI en leg uit hoe we ethisch en effectief aan de slag kunnen met AI.
  • Digitale etiquette. Hoe heurt het op Zoom, LinkedIn en WhatsApp? We leven in een digitaal tijdperk, dus is het tijd voor digitale etiquette. Eerder gaf ik een TEDxTalk over dit onderwerp. Deze talk combineer ik met een quiz, waarin deelnemers (met groene en rode kaartjes) stemmen of een stelling waar of onwaar is. De winnaar wint eeuwige faam en een gesigneerd exemplaar van het boek. De lezing is informatief en inspirerend, de quiz maakt het interactief en amusant.
  • Slimmer werken. De gemiddelde kantoormedewerker is 3 uur per dag aan het mailen, zit 2 uur per dag op social media en 2,5 uur op zijn telefoon. Dat kan toch slimmer? Deze lezing leert het publiek om effectiever te werken, gaat stress en verzuim tegen en zorgt ervoor dat men zich beter kan focussen.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu