Geregeld wordt Aaron Mirck gevraagd zijn visie te delen op technologie, tijdgeest en media. Hieronder vind je een overzicht van die artikelen en interviews.
-
In HP/De Tijd: op vakantie van je smartphone
Steeds meer mensen gaan offline tijdens hun vakantie of kiezen een bestemming zonder bereik. In HP/De Tijd geef ik tips voor een vakantie van je smartphone.
-
Interview en performance bij stichting Granate
Granate is een stichting die het werk van woordkunstenaars zichtbaarder wil maken. Ze maakten een (hele coole) video van een interview en performance van mijn werk. Die vind je hier.
-
In Het Parool: Moeten media stoppen met het ontkrachten van nepnieuws?
Ook het factchecken van een complot, zorgt ervoor dat het complot zich verder verspreidt. Moeten media stoppen met het ontkrachten van nepnieuws? Dit stuk verscheen eerder in Het Parool.
-
In Het Parool: Betekenen oorlog en misdaad einde van privacy in Europa?
Betekenen de oorlog in Oekraïne en het bestrijden van misdaad het einde van privacy in Europa? Die vraag beantwoord ik in het Parool en op Joop.nl.
-
In Elsevier Weekblad: Overheid, leer van Tikkie
De overheidscommunicatie kan nog veel leren van de populaire betaalapp Tikkie. Dat schrijf ik in Elsevier Weekblad.
-
Wanneer kiest tech voor 7 vinkjes?
Ik schreef een stuk over diversiteit in de technologie-sector. Het verscheen eerder op Joop.nl. Wanneer zouden tech-bedrijven en investeringsfondsen kiezen voor echte diversiteit?
-
Reacties op Dit algoritme deugt niet
In oktober 2021 publiceerde ik een dichtbundel over technologie en jongeren: Dit algoritme deugt niet. Dit zijn de reacties en recensies.
-
Activistische merken kiezen voor Chinese slavernij
Terwijl de schijnwerpers zijn gericht op de Spelen in Peking, ligt bij het OM in Den Haag een aangifte tegen grote kledingmerken die hun spullen in China onder dwang zouden laten vervaardigen door Oeigoeren. Laten we kritischer zijn op onze koopjes, betoog ik in de Telegraaf.
-
Dit algoritme maakt nieuwe poëzie
Ik schreef een dichtbundel over algoritmes, liet die bewerken door algoritmes en deelde dat vervolgens via de algoritmes van Instagram. Wat er toen gebeurde zal je verbazen! De poëzie gemaakt door AI scoort meer likes – en is soms nog beter ook.