Interview en performance bij stichting Granate

Granate is een stichting die het werk van woordkunstenaars zichtbaarder wil maken. Ze maakten een (hele coole) video van een interview en performance van mijn werk. Die vind je hier.

Performance en interview

“Onze eigen bubbel of comfortzone is onze vertrouwde routine, en angst voor het onbekende is de belangrijkste reden om in onze comfortzone te blijven hangen”, schrijft Granate. “Wie zitten er in de bubbel waar we, mede door social media, in leven? Waar horen we nog tegengeluid en anders denkenden, waar hebben we nog discussies behalve per toeval op een enkele verjaardag? Durven we nog uit onze bubbel te stappen? Houdt het algoritme van de berichtgeving ons gevangen?”

Die vragen staan ook centraal in mijn denken en doen. Ik probeer een antwoord op deze vragen te vinden in de stukken die ik schrijf over social media, filterbubbels, nepnieuws en polarisatie. De dichtbundel die ik in 2021 uitbracht, Dit algoritme deugt niet, draait ook om dit thema. We zijn dankzij social media en algoritmes niet dichter bij elkaar gekomen, maar juist van elkaar verwijderd geraakt. We raakten elkaar kwijt, toen ieder in zijn eigen bubbel terechtkwam.

Granate over Aaron Mirck

Dit is wat de organisatie over mij schrijft: “Aaron Mirck is te zien in de Words That Matter documentaire editie ‘Me, Myself And I’. Aaron zal als eerste tech-dichter van Nederland een bijzondere toevoeging zijn aan de editie van deze maand. Als tech-dichter schrijft hij over de invloed van technologie op het dagelijks leven. In 2021 heeft Aaron een poëziebundel uitgebracht die dit thema volledig bekleedt. In de nieuwe editie van Words That Matter “Me, Myself And I”, zal hij zijn talent tentoonstellen.”

Benieuwd of ik die belofte waar kan maken? Dat zie je in deze video:

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu