Aaron Mirck

Je kan geen krant of tijdschrift openslaan zonder bericht over AI. Ben je benieuwd wat AI precies is en wat de impact zal zijn van deze nieuwe technologie? Ik experimenteer sinds 2021 met AI en help je feit van fictie onderscheiden met een (interactieve) lezing over AI. Als spreker over AI kan ik je vertellen of AI ons werk overneemt, ons overbodig maakt en of we er bang voor moeten zijn.

Lezing over AI

Je hebt inmiddels meerdere malen gehoord over kunstmatige intelligentie. Misschien ben je wel benieuwd hoe je deze nieuwe technologie voor je kan laten werken. Je wil weten wat de kansen zijn – en waar de risico’s liggen in het gebruik van AI. 

Ook ben je benieuwd naar wat AI nou precies is. Hebben slimme algoritmes een bewustzijn? Moeten we bang zijn voor AI, zoals Elon Musk beweert? Al die vragen verdienen het om beantwoord te worden. Ik schreef een e-book over de tien populairste mythes over AI, dat je hier kan downloaden. Je vindt het antwoord in dit e-book en in de lezing die ik geef over AI. Mijn doel is om je wegwijs te maken in de wereld van AI en ervoor te zorgen dat je feit van fictie kan onderscheiden als het aankomt op AI.

Inhoud van de keynote over AI

In de lezing krijg je antwoord op de volgende tien vragen: 

1: Maakt AI creatieve makers overbodig?
2: Maakt AI ons allemaal werkloos?
3: Is AI neutraal?
4: Is AI nieuw?
5: Is AI intelligent?
6: Lost AI het klimaatprobleem op?
7: Bedreigt AI de mensheid?
8: Heeft AI een geweten of bewustzijn?
9: Moeten we ‘iets’ met AI?
10: Kan je AI links laten liggen?

Merk op: maatwerk is mogelijk. We bepalen samen de inhoud van de lezing. De lezing kan bijvoorbeeld uitgebreid worden met een quiz, waarin de bezoekers worden gevraagd of ze kunnen herkennen welke uitingen door generatieve AI zijn gemaakt en welke content door mensen. Het zorgt ervoor dat er meer interactie en humor is bij een verder inhoudelijke lezing.

Spreker over AI

In 2021 deed ik een eerste experiment met AI. Ik liet de gedichten uit mijn dichtbundel Dit algoritme deugt niet bewerken door GPT-3 en verbaasde me over het resultaat. Niet alleen scoorde de AI-poëzie meer likes, het was in sommige opzichten ook beter dan mijn eigen werkDit experiment werd veel besproken, onder meer in media als HP/De Tijd, Onze TaalEmerce en Neerlandistiek.

 

Ik dacht dat de komst van AI mij als schrijver overbodig zou maken. Dat verhaal zien we ook vaak terug in de krantenberichten en flitsende presentaties van trendwatchers. Maar de waarheid is genuanceerder. Tegelijkertijd heeft AI invloed op ons leven op manieren waar we nog weinig bij stilstaan. Ik publiceer veelvuldig over AI, onder meer in Het Parool, bij Villamedia en de Ingenieur. Ik schreef er zelfs een dichtbundel over: Dit algoritme deugt niet.

Dit zeggen anderen over deze spreker over AI

 Dankzij zijn toegankelijke verhaal, dat met humor en flair wordt verteld, wordt nieuwe technologie begrijpelijk voor velen. Een inspirerend en heel actueel verhaal, dat erg tot de verbeelding spreekt”, aldus Ingrid Grimbergen, Communicatie Manager bij het Maastricht Convention Bureau. 

 

Margo Blikman, JBR: “Ik was erg onder de indruk van de lezing van Aaron Mirck. Hij sprak met passie en kennis over het onderwerp en betrok het publiek bij zijn verhaal. Hij ontrafelde mythes omtrent AI en gaf ook concrete voorbeelden hoe AI in ons werk te gebruiken. Ik raad iedereen aan om naar zijn lezing te luisteren of te lezen. Hij is een inspirerende spreker en een expert op het gebied van AI.”

 

 

Meer weten? Neem contact op via info[apenstaart]aaronmirck.com of nulzes 34383309.

Lees meer van keynote spreker over AI

Wil je nu al meer lezen over AI? Hieronder vind je artikelen over de tien meest gehoorde mythes over AI: