Keynote-AI

Je kan geen krant of tijdschrift openslaan zonder bericht over AI. Ben je benieuwd wat AI precies is en wat de impact zal zijn van deze nieuwe technologie? Ik experimenteer sinds 2021 met AI en help je feit van fictie onderscheiden met een (interactieve) lezing over AI. Als keynote spreker over AI kan ik je vertellen of AI ons werk overneemt, ons overbodig maakt en of we er bang voor moeten zijn, zoals sommigen beweren.

Keynote spreker over AI

Ik heb diverse boeken over technologie geschreven. Mijn laatste boek is Niet appen tijdens het eten, een gids voor digitale etiquette. In 2021 schreef ik een dichtbundel over AI: Dit algoritme deugt niet. Daarnaast publiceer ik regelmatig in kranten en bij andere nieuwsmedia over AI. Een indruk van deze publicaties vind je hieronder:

Lezing op maat over AI

Je hebt inmiddels meerdere malen gehoord over kunstmatige intelligentie. Misschien ben je wel benieuwd hoe je deze nieuwe technologie voor je kan laten werken. Je wil weten wat de kansen zijn – en waar de risico’s liggen in het gebruik van AI. Ook ben je benieuwd naar wat AI nou precies is. Hebben slimme algoritmes een bewustzijn? Moeten we bang zijn voor AI, zoals Elon Musk beweert? Al die vragen worden beantwoord in deze lezing. Na deze lezing over AI kan je feit van fictie onderscheiden. 

Maatwerk is mogelijk. We bepalen samen de inhoud van de lezing. De lezing kan bijvoorbeeld uitgebreid worden met een quiz, waarin de bezoekers worden gevraagd of ze kunnen herkennen welke uitingen door generatieve AI zijn gemaakt en welke content door mensen. Het zorgt ervoor dat er meer interactie en humor is bij een verder inhoudelijke lezing.

Keynote spreker over AI deelt AI-experiment

In 2021 deed ik een eerste experiment met AI. Ik liet de gedichten uit mijn dichtbundel Dit algoritme deugt niet bewerken door GPT-3 en verbaasde me over het resultaat. Niet alleen scoorde de AI-poëzie meer likes, het was in sommige opzichten ook beter dan mijn eigen werkDit experiment werd veel besproken, onder meer in media als HP/De Tijd, Onze TaalEmerce en Neerlandistiek.
 
Ik dacht dat de komst van AI mij als schrijver overbodig zou maken. Dat verhaal zien we ook vaak terug in de krantenberichten en flitsende presentaties van trendwatchers. Maar de waarheid is genuanceerder: AI maakt menselijke inbreng niet overbodig, het verandert het werk van mensen. Tegelijkertijd heeft AI invloed op ons leven op manieren waar we nog weinig bij stilstaan. Dat verdient meer aandacht dan het nu krijgt.

Frisse blik

Aaron laat een nieuw geluid horen als het aankomt op technologie. Zijn kijk op IT is kritisch en innovatief.

Humor

Hij wordt omschreven als een bevlogen spreker met humor en flair. Aaron zoekt daarbij de interactie met het publiek.

Ervaring

Aaron heeft op tientallen podia gestaan. Die ervaring zorgt ervoor dat hij het publiek inspireert, informeert en amuseert.

Maatwerk

Hij denkt graag met je mee om de keynote aan te laten sluiten op de  verwachtingen en wensen van het publiek.

0
Aantal lezingen gegeven
0
Aantal mensen bereikt
0
Aantal lastige vragen beantwoord
0
NPS

Dit zeggen anderen over Aaron Mirck als spreker over technologie

Vraag een offerte aan

Vul je gegevens in en ik kom snel bij je terug met een offerte.

Wil je eerst even overleggen? Neem contact met me op via info[apenstaart]aaronmirck.com of nulzes 34383309.

    Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief

    Menu