Laat je event samenvatten door AI. Aaron Mirck is tech-dichter en werkt samen met een slim algoritme om teksten te maken. Zo maakt hij een grappige, inhoudelijke, verfrissende en verrassende samenvatting van jouw event.

Algoritme scoort soms beter dan origineel

Kan kunstmatige intelligentie (AI) goede poëzie maken? Nederlands eerste tech-dichter, Aaron Mirck, besloot het experiment aan te gaan. Hij liet zijn gedichten bewerken door algoritmes en verbaasde zich over het resultaat. Niet alleen scoorde de AI-poëzie meer likes, het is in sommige opzichten ook beter dan zijn eigen werk.

Mirck gebruikt een van de nieuwste vormen van kunstmatige intelligentie, GPT-3. Die is zo geavanceerd dat het teksten produceert waarbij het niet zeker is of het door een mens of machine gemaakt is. Een bekend voorbeeld van het gebruik van GPT-3 is de Podcast Over Media-aflevering die gemaakt werd door dit ‘revolutionair algoritme’.

 

Werkwijze

Er zijn twee manieren om een AI-samenvatting van het event te maken: tijdens het evenement zelf – of in de weken voor het event plaatsvindt.

Tijdens het event

Mirck is tijdens het event aanwezig en schrijft ter plekke op welke content er gedeeld wordt tijdens het evenement. Twee uur voor het einde van het event, zet hij de AI aan het werk. Aan het einde van de dag brengt Mirck de output van GTP-3 ten gehore.

In de weken voor het event plaatsvindt

Als je ervoor kiest om de samenvatting te laten maken voor het event plaatsvindt, delen we een vragenlijst om zoveel mogelijk content uit te vragen die tijdens het event gedeeld wordt. Zo heeft Mirck genoeg input om het algoritme aan het werk te zetten. Een tot twee weken voor het event deelt hij de tekst van GTP-3, zodat je nog voldoende tijd hebt om feedback te geven.

Laat je event samenvatten

Als afsluiting van de Public Spaces conferentie liet hij de content van de conferentie bewerken door een algoritme tot een nieuw gedicht, dat even inhoudelijk als absurd was. Hieronder zie je hoe dat er in de praktijk uitziet:

 

Het verslag van het event, gemaakt door AI, is vaak:

 

  • Humoristisch, omdat kunstmatige intelligentie nog niet zo slim is dat het altijd coherente verhalen produceert;
  • Inhoudelijk, omdat de inhoud van het event aan bod komt;
  • Luchtig en verfrissend, omdat het publiek zich verbaast over de creatie die gedeeld wordt.

 

Na een dag met veel inhoudelijke talks is het fijn als er aan het einde van de dag een luchtige maar inspirerende samenvatting wordt gegeven. Dat die samenvatting geschreven is door een algoritme, geeft een extra dimensie aan tech-events of evenementen van tech-bedrijven.