Lezingen

Spreker over technologie, keynotes over AI

Aaron Mirck is schrijver en spreker over technologie. Hij geeft regelmatig lezingen over bewuster omgaan met technologie. Ook geeft hij keynotes over AI en digitale etiquette.

Keynote: moderne etiquette

Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? En is het oké om een date uitgebreid te googlen? Hoe wijs je je collega’s op de online etiquette? Stel je voor: je baas of collega stuurt op zondag een appje of mailtje. Moet je dan dezelfde dag te reageren? Hoe reageer je als er in de familie-app een complottheorie wordt gedeeld? En is het handig om al je kwaaltjes te googlen?

Die vragen beantwoorden Sanne Kanis en Aaron Mirck in hun boek Niet appen tijdens het eten. In een interactieve lezing brengen ze hun boek tot leven. Ze leggen de moderne etiquetteregels voor aan het publiek in de vorm van een quiz. Zo leert het publiek van jouw event op een leuke manier hoe het heurt. Ben je benieuwd geworden? Hier vind je meer over deze tech-talk en de moderne etiquette-quiz.

Productiviteit workshop: Master your work week

Tijdens onze werkdag worden we afgeleid door talloze berichten, appjes en mailtjes. We zijn te veel met onze mailbox bezig en zitten in te veel en te lange meetings. Door alle digitale afleiding komen we niet toe aan ons eigenlijke werk, wat onnodig lange dagen en stress veroorzaakt. Dat kan slimmer. In een nieuwe workshop leer ik organisaties hoe ze zich wapenen tegen alle afleiding en toekomen aan hun werk.

Een samenvatting van het event, gemaakt door AI

Aaron Mirck schreef een dichtbundel over technologie. Hij liet de gedichten uit die bundel bewerken door een vorm van kunstmatige intelligentie. Wat bleek? Die AI-gedichten scoren soms meer likes dan zijn eigen gedichten. Ook de content van de Public Spaces conferentie liet hij bewerken tot een nieuw gedicht. Dat AI-gedicht was even inhoudelijk als absurd. Wil je meer weten? Klik dan hier voor meer informatie over hoe AI jouw event samenvat.

Eerdere lezingen van deze spreker over technologie

Voorbeelden van lezingen en keynotes die Mirck verzorgde, zijn onder meer:

Spreker over technologie uit Amsterdam

Aaron Mirck (1989, Amsterdam) werkt ongeveer tien jaar in de media- en technologiesector. Hij begon zijn carrière als journalist bij The Post Online. Daarna maakte hij de overstap naar de ‘dark side’ van de journalistiek: de PR. Hij was betrokken bij overheidscampagnes zoals NIX18 en de Donorweek. Sinds 2014 werkt hij voor tech-bedrijven, zoals dating-app Inner Circle. Hij besloot een eigen bedrijf te beginnen en was mede-oprichter en CEO van Presscloud. Dat is een startup die publiciteit bereikbaar wilde maken voor minder grote bedrijven.

Aaron Mirck heeft twee boeken op zijn naam staan. In 2020 publiceerde hij een praktische handleiding over het realiseren van publiciteit. Dat boek heet Alles wat PR-bureaus je niet vertellen. In 2021 bracht hij een poëziebundel uit, genaamd Dit Algoritme Deugt NietDeze bundel gaat over technologie en over opgroeien met het internet. De bundel werd positief besproken, onder meer in de Belgische krant De Standaard. November 2022 verschijnt Niet appen tijdens het eten. Dit is een handige en grappige gids voor iedereen vol ongeschreven regels voor het digitale tijdperk.

Aaron boeken? Stuur dan even een mailtje.