Skip to main content

Lezing over aandacht als superkracht

Aandacht is je superkracht

Waarmee maken kenniswerkers het verschil in het digitale tijdperk? Aandacht. Aandacht is onze superkracht. Wie zijn aandacht goed managet werkt sneller, slimmer en is langer inzetbaar. Ontdek de waarde van aandacht als brandstof voor productiviteit, innovatie en duurzame inzetbarheid.
Ik leer je hoe je stress en afleiding vermindert en meer tijd overhoudt voor dingen die ertoe doen. Na deze lezing halen bezoekers alles uit hun werkweek.

Wat kun je verwachten van deze lezing

Elke dag zijn kenniswerkers 2 uur kwijt aan social media, 2,5 uur aan mobiele schermtijd en 3 uur aan email. Deze lezing (ook beschikbaar in de vorm van een workshop) lost dit probleem op. In een (half) uur leren bezoekers hoe ze slimmer omgaan met mail, smartphone, meetings, afleiding en prioriteiten. Zo zijn ze in staat om hun tijd en aandacht beter managen.

Uniek aan deze keynote is de combinatie van filosofische inzichten én praktische tips. Zo leren bezoekers waarom tijd veel meer waard is dan geld én hoe ze vaker tijd besteden aan dat wat ertoe doet.

Offerte aanvragen

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens de lezing kunnen de volgende onderwerpen behandeld worden:

Slimmer werken dan AI

De verwachting is dat AI ons productiever maakt. Maar op dit moment zorgt kunstmatige intelligentie er juist voor dat we niet productiever worden. Ontdek hoe je slimmer werkt dan AI.

De waarde van aandacht

Aandacht is onze superkracht. Het zorgt ervoor dat we harder werken (productiviteit), slimmer werken (innovatie en creativiteit) en langer kunnen doorwerken (duurzame inzetbaarheid).

Afleiding verminderen

Er zijn twee sectoren die hun klanten gebruikers noemen: drugsdealers en softwareontwikkelaars. Ontdek hoe je minder afgeleid wordt door digitale middelen die zo verslavend mogelijk zijn gemaakt.

Slimmer omgaan met mail

80 procent van de professionals heeft zijn/haar mailbox altijd openstaan. Dat zorgt voor veel afleiding en maakt ons niet productiever. Ontdek hoe je dagelijks een uur of twee bespaart op het versturen en lezen van email.

Minder meetings

We hebben te veel, te lange en te slechte meetings. Dat is heel erg zonde van de tijd. Met een aantal simpele vragen breng je het aantal (slechte) meetings snel terug.

Tijd voor prioriteiten

Niemand leert op school hoe hij moet werken. Deze lezing leert je dat wel. Als je weet welke taken de meeste impact maken, werk je nog slimmer.

Kies voor een lezing die je gasten bijblijft

Ontvang een persoonlijk consult voor een lezing op maat

Wat anderen zeggen over deze lezing

“Aaron gaf ons een super handige workshop waarin we slimmer hebben leren werken. Hierdoor werken we met minder afleiding en stress. Ik kan het iedereen aanraden!”

Korak SpechtHead of Operations bij Skybox

“Aaron was de keynote spreker tijdens ons relatie event Get a Live. Met zijn interessante topic, boeiende manier van spreken en een vleugje humor wist hij de zaal vol eventprofessionals te inspireren om slimmer te werken. Een waardevolle aftrap van ons event!”

Leonie SchrijenSales manager bij FoodFavors

“De samenwerking met Aaron hebben wij als zeer prettig en professioneel ervaren. Hij heeft een goede en interessante lezing gegeven voor ons waarbij hij de zaal meenam in zijn verhaal. Na afloop hebben wij enthousiaste reacties ontvangen van het publiek dus dat bevestigde nog extra dat het een goede beslissing was om Aaron te vragen voor de lezing. Aaron, nogmaals bedankt!”

Michelle FilbriManager Sales en Marketing bij 10FORIT

Over Aaron Mirck

Hi! Mijn naam is Aaron Mirck. Ik ben TEDx-spreker, auteur, tech-denker en aandacht-activist. Ik schreef drie boeken over technologie: ‘Dit algoritme deugt niet’, ‘Niet appen tijdens het eten’ en ‘AI, voorbij de hype’. Media als De Volkskrant, Telegraaf, NPO Radio 1 en FD vragen me geregeld om mijn kennis over technologie te delen.

Ik ben een veelgevraagd keynote spreker die door het hele land lezingen geeft. Omdat ik het nieuws over technologie op de voet volg, deel ik de meest recente inzichten – bijvoorbeeld op het gebied van AI. Mijn lezingen worden omschreven als informatief, interactief en inspirerend.

Lees meer over mij

Dit voeg ik toe aan jouw event

Bezoekers beschrijven mijn lezingen als humoristisch, genuanceerd, begrijpelijk en verfrissend. Je kan rekenen op een inspirerende, informatieve en interactieve lezing die je bezoekers positief verrast.

Nieuwste inzichten

Ik ben een veelgevraagd spreker over technologie en regelmatig te gast bij tv- en radioprogramma’s om mijn kennis over technologie te delen.

Inspiratie

Ik heb op honderden podia gestaan. Die ervaring zorgt ervoor dat ik het publiek inspireer, informeer en amuseer.

Humor en interactie

Bezoekers en eventprofessionals omschreven me als een bevlogen spreker met humor. Daarbij zoek ik de interactie met het publiek.

Maatwerk

Natuurlijk denk ik graag met je mee om de keynote aan te laten sluiten op het kennisniveau en de verwachtingen van het publiek.

Aaron werkte eerder samen met:

tedx logo
achmea logo
samsung logo
randstad logo
de balie logo
impakt logo
ggd zhz
young impact logo
sint lucas logo
community logo
cloudwise logo
ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties logo
data fryslan logo
nom logo
beeld en geluid logo
de bibliotheek logo
jbr logo
delaware logo
openbaar ministerie logo
interpolis logo
pathe logo
credit expo logo
dustin logo
happy horizon logo
2college logo
cnl logo
jong mkb logo
eigen haard logo
iss logo
felix merits logo
eventsummit logo
target logo
igc logo
cm logo
the social hub logo
sky box logo
cn loogo
amsix logo
nationale carrierebeurs logo
the rent company logo
it campus rotterdam logo
shared people logo

Kies voor een lezing die je gasten bijblijft

Ontvang een persoonlijk consult voor een lezing op maat