Skip to main content

Lezing over digitale etiquette

Hoe heurt het online?

Is het handig om je (zakelijke) afspraak te googelen? Wat zijn de spelregels voor WhatsApp-groepen en Zoom-vergaderingen? Hoe spreek je een collega aan op een ongepaste LinkedIn-post?
Deze keynote beantwoordt al je vragen over (zakelijke) digitale etiquette. De lezing wordt afgesloten met een quiz, wat het erg interactief maakt. Bezoekers omschrijven het als informatief, geestig en verfrissend.

Wat kun je verwachten van deze lezing

De lezing en quiz zijn:
Inhoudelijk: de content van te keynote kwam tot stand door interviews met 20+ experts op het gebied van privacy, data, schermtijd, nepnieuws, LinkedIn en digital nomads.
Toegankelijk: de content is laagdrempelig, doorspekt met humor en kent veel herkenbare situaties en dillema’s.
Praktisch: de bezoeker gaat naar huis met praktische tips.

Daarbij leert de bezoeker nieuwe woorden als ghosting, cyberchondria en stravaritus. Fijne gespreksonderwerpen voor de (aansluitende) borrel.

Offerte aanvragen

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens de lezing kunnen de volgende onderwerpen behandeld worden:

Waarom is het tijd voor digitale etiquette?

Gemiddeld brengen we 21 jaar van ons leven door op het internet. Ter vergelijking: we werken gemiddeld 7 jaar van ons leven. Daarom is het hoog tijd voor digitale etiquette.

Hoe pas je digitale etiquette toe?

Honderden uren aan research worden samengevat in drie handige tips die je makkelijk onthoudt.

Wat heb je aan digitale etiquette?

Digitale etiquette maken ons aardiger en zorgen ervoor dat we anderen minder in de weg zitten. En ze maken ons ook gelukkig, omdat ze bijdragen aan een gezondere relatie met technologie.

Nieuwe woorden als stravaritus, cyberchondria en ghosting

Als je online zoekt naar kwaaltjes, kan je last krijgen van stress (cyberchondria). Topsporters nemen Strava te serieus en vallen daardoor uit met blessures (stravaritus). En iemand die plots een online gesprek verlaat, maakt zich schuldig aan ghosting.

Een quiz over digitale etiquette

De lezing wordt afgesloten met een quiz. Deelnemers beantwoorden vragen met behulp van een groen (ja) of rood (nee) kaartje. Wie het fout heeft gaat zitten. De laatste die nog staat, is de winnaar. Deze offline quiz over digitale omgangsvormen zorgt voor hilariteit, interactie en bewustwording.

Kies voor een lezing die je gasten bijblijft

Ontvang een persoonlijk consult voor een lezing op maat

Wat anderen zeggen over deze lezing

“Dankzij zijn toegankelijke verhaal, dat met humor en flair wordt verteld, wordt nieuwe technologie begrijpelijk voor velen. Een inspirerend en heel actueel verhaal, dat erg tot de verbeelding spreekt.”

Ingrid GrimbergenCommunicatie Manager bij het Maastricht Convention Bureau

“Hij sprak tijdens een TEDx-bijeenkomst over de nieuwe spelregels waar het gaat over telefoongebruik. Scherp, genuanceerd, grappig. Deze man moet je hebben als spreker. Hij opent ogen!”

Hugo HairwassersTrainer en bestuurslid bij Stichting Ik Stop Ermee

Over Aaron Mirck

Hi! Mijn naam is Aaron Mirck. Ik ben TEDx-spreker, auteur, tech-denker en aandacht-activist. Ik schreef drie boeken over technologie: ‘Dit algoritme deugt niet’, ‘Niet appen tijdens het eten’ en ‘AI, voorbij de hype’. Media als De Volkskrant, Telegraaf, NPO Radio 1 en FD vragen me geregeld om mijn kennis over technologie te delen.

Ik ben een veelgevraagd keynote spreker die door het hele land lezingen geeft. Omdat ik het nieuws over technologie op de voet volg, deel ik de meest recente inzichten – bijvoorbeeld op het gebied van AI. Mijn lezingen worden omschreven als informatief, interactief en inspirerend.

Lees meer over mij

Dit voeg ik toe aan jouw event

Bezoekers beschrijven mijn lezingen als humoristisch, genuanceerd, begrijpelijk en verfrissend. Je kan rekenen op een inspirerende, informatieve en interactieve lezing die je bezoekers positief verrast.

Nieuwste inzichten

Ik ben een veelgevraagd spreker over technologie en regelmatig te gast bij tv- en radioprogramma’s om mijn kennis over technologie te delen.

Inspiratie

Ik heb op honderden podia gestaan. Die ervaring zorgt ervoor dat ik het publiek inspireer, informeer en amuseer.

Humor en interactie

Bezoekers en eventprofessionals omschreven me als een bevlogen spreker met humor. Daarbij zoek ik de interactie met het publiek.

Maatwerk

Natuurlijk denk ik graag met je mee om de keynote aan te laten sluiten op het kennisniveau en de verwachtingen van het publiek.

Aaron werkte eerder samen met:

tedx logo
achmea logo
samsung logo
randstad logo
de balie logo
impakt logo
ggd zhz
young impact logo
sint lucas logo
community logo
cloudwise logo
ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties logo
data fryslan logo
nom logo
beeld en geluid logo
de bibliotheek logo
jbr logo
delaware logo
openbaar ministerie logo
interpolis logo
pathe logo
credit expo logo
dustin logo
happy horizon logo
2college logo
cnl logo
jong mkb logo
eigen haard logo
iss logo
felix merits logo
eventsummit logo
target logo
igc logo
cm logo
the social hub logo
sky box logo
cn loogo
amsix logo
nationale carrierebeurs logo
the rent company logo
it campus rotterdam logo
shared people logo

Kies voor een lezing die je gasten bijblijft

Ontvang een persoonlijk consult voor een lezing op maat