Skip to main content

Keynote spreker over AI leert je alles over AI

Lezing: AI, voorbij de hype

De één is bang voor AI, omdat hij er angstaanjagende berichten over leest. De ander zegt dat als je vandaag nog niet met AI werkt, je morgen werkloos of failliet bent. Maar hoe zit het nou echt met AI?
Deze lezing is een stoomcursus AI en ChatGPT en leert je feit van fictie te onderscheiden. Ontdek hoe het nou echt zit met kunstmatige intelligentie in een inspirerende, informatieve en interactieve lezing.

Wat kun je verwachten van deze lezing

Ik schreef diverse boeken over AI: ‘AI, voorbij de hype’ en ‘Dit algoritme deugt niet’. Voor deze boeken interviewde ik tientallen experts en las talloze papers en boeken. Ook volg ik het nieuws over AI op de voet. Ik leer je in 45 minuten wat ik ontdekte in duizenden uren aan AI-research.

Tijdens deze lezing wordt AI vanuit meerdere invalshoeken belicht. Er is aandacht voor de kansen van tools als ChatGPT, maar ook voor de risico’s, klimaatimpact en beperkingen van AI. Bezoekers beschrijven de lezing als humoristisch, genuanceerd, begrijpelijk en verfrissend.

Offerte aanvragen

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens de lezing kunnen de volgende onderwerpen behandeld worden:

Wat is AI?

Wist je dat je elke dag kunstmatige intelligentie gebruikt, ook als je nog nooit met ChatGPT hebt gewerkt? De lezing begint met een stoomcursus AI, zodat iedereen weet waar we het over hebben.

Hoe werk je met AI?

Hoe kan AI je helpen om slimmer te werken? Waar moet je tools als ChatGPT voor gebruiken? En in welke gevallen kan je AI beter links laten liggen?

De impact van AI op creativiteit

In 2021 deed ik een experiment met AI. Ik liet mijn gedichten bewerken door ChatGPT, postte mijn gedichten en die van AI op Instagram en turfde wie er meer likes scoorde. Dat bleek ChatGPT te zijn. Wat leert ons dat over AI en creativiteit?

De impact van AI op het onderwijs

Leerlingen en studenten gebruiken AI om huiswerk te (laten) maken. Is dat erg? Hoe moeten scholen en ouders hiermee omgaan?

De impact van AI op de arbeidsmarkt

Steeds meer taken worden uitbesteed aan AI. Hoe verandert dat de arbeidsmarkt? Welke banen worden bedreigd door AI? En hoe zorgen we ervoor dat meer werknemers profiteren van AI?

Moeten we bang zijn voor AI?

Elon Musk en andere tech-ondernemers geloven in het Terminator-scenario. Vormt AI echt een bedreiging voor de mensheid?

AI en ethiek

Elke ChatGPT-opdracht zorgt voor evenveel CO2-uitstoot als de productie van een plastic tasje. Hoe ethisch is het gebruik van generatieve AI-tools?

De beperkingen van AI

Waar moeten we AI niet voor inzetten? En welke beperkingen kent het gebruik van deze technologie?

De toekomst van AI

Hoe ontwikkelt generatieve AI zich? Hoe ziet de toekomst van AI eruit? En welke rol spelen we zelf in de toekomst van AI?

Een quiz over AI

Een interactief en luchtig einde van de lezing, waarbij het kennisniveau van het publiek wordt getest middels een quiz. Het publiek leert zo op speelse wijze iets nieuws over AI.

Kies voor een lezing die je gasten bijblijft

Ontvang een persoonlijk consult voor een lezing op maat

Wat anderen zeggen over deze lezing

“Een van de hoogtepunten van onze innovatie dag was de AI talk van Aaron, die met zijn humor en inzicht wist te prikkelen en te inspireren. Niet met een doorsnee verhaal over AI, maar juist door AI van alle kanten te belichten.”

Douwe DriehuisHead of Innovation/Sustainability bij ISS

“Ik was erg onder de indruk van de lezing van Aaron Mirck. Hij ontrafelde mythes omtrent AI en gaf ook concrete voorbeelden hoe AI in ons werk te gebruiken. Ik raad iedereen aan om naar zijn lezing te luisteren. Hij is een inspirerende spreker en een expert op het gebied van AI.”

Margo BlikmanConsultant Research bij JBR management consultants & corporate finance

“De bijdrage van Aaron binnen ons AI event was van grote toegevoegde waarde. Dat bleek wel uit de waardering die onze gasten gaven na afloop, namelijk een 8.2. Met name het schetsen van het grotere plaatje van AI en de humoristische wijze waarop Aaron dit overbrengt, was voor ons hetgeen we zochten voor ons totale event.”

Edwin GerritsenLead Events bij CM.com

Over Aaron Mirck

Hi! Mijn naam is Aaron Mirck. Ik ben TEDx-spreker, auteur, tech-denker en aandacht-activist. Ik schreef drie boeken over technologie: ‘Dit algoritme deugt niet’, ‘Niet appen tijdens het eten’ en ‘AI, voorbij de hype’. Media als De Volkskrant, Telegraaf, NPO Radio 1 en FD vragen me geregeld om mijn kennis over technologie te delen.

Ik ben een veelgevraagd keynote spreker die door het hele land lezingen geeft. Omdat ik het nieuws over technologie op de voet volg, deel ik de meest recente inzichten – bijvoorbeeld op het gebied van AI. Mijn lezingen worden omschreven als informatief, interactief en inspirerend.

Lees meer over mij

Dit voeg ik toe aan jouw event

Bezoekers beschrijven mijn lezingen als humoristisch, genuanceerd, begrijpelijk en verfrissend. Je kan rekenen op een inspirerende, informatieve en interactieve lezing die je bezoekers positief verrast.

Nieuwste inzichten

Ik ben een veelgevraagd spreker over technologie en regelmatig te gast bij tv- en radioprogramma’s om mijn kennis over technologie te delen.

Inspiratie

Ik heb op honderden podia gestaan. Die ervaring zorgt ervoor dat ik het publiek inspireer, informeer en amuseer.

Humor en interactie

Bezoekers en eventprofessionals omschreven me als een bevlogen spreker met humor. Daarbij zoek ik de interactie met het publiek.

Maatwerk

Natuurlijk denk ik graag met je mee om de keynote aan te laten sluiten op het kennisniveau en de verwachtingen van het publiek.

Aaron werkte eerder samen met:

tedx logo
achmea logo
samsung logo
randstad logo
de balie logo
impakt logo
ggd zhz
young impact logo
sint lucas logo
community logo
cloudwise logo
ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties logo
data fryslan logo
nom logo
beeld en geluid logo
de bibliotheek logo
jbr logo
delaware logo
openbaar ministerie logo
interpolis logo
pathe logo
credit expo logo
dustin logo
happy horizon logo
2college logo
cnl logo
jong mkb logo
eigen haard logo
iss logo
felix merits logo
eventsummit logo
target logo
igc logo
cm logo
the social hub logo
sky box logo
cn loogo
amsix logo
nationale carrierebeurs logo
the rent company logo
it campus rotterdam logo
shared people logo

Kies voor een lezing die je gasten bijblijft

Ontvang een persoonlijk consult voor een lezing op maat