Skip to main content

Minder schermtijd (voor scholieren)

Minder schermtijd voor leerlingen

Sinds januari 2024 is de smartphone op middelbare scholen uit de klas verbannen. Maar hoe zorg je ervoor dat leerlingen ook gemotiveerd zijn om hun telefoon met rust te laten?
Deze lezing leert studenten of leerlingen alles over schermtijd, trucs van tech-bedrijven en digitale verslaving. Ze leren niet alleen waarom hun telefoon zo verslavend is gemaakt, maar ook hoe ze er bewuster mee omgaan.

Wat kun je verwachten van deze lezing

Ik schrijf al jaren over digitale balans en schermtijd. Mijn boek ‘Niet appen tijdens het eten’ gaat over digitale balans. Ik word door media vaak gevraagd om mijn kennis te delen over bewuster omgaan met technologie. Alle kennis die ik heb opgedaan over schermtijd deel ik in deze lezing (die ook beschikbaar is in de vorm van een workshop).

Deze lezing is interactief, grappig, confronterend en toegankelijk. Daarbij kan ik me goed verplaatsen in de doelgroep (pubers, studenten, jongeren). Ik zorg ervoor dat de content aansluit bij hun belevingswereld, niet te veel moeilijke woorden bevat en dat ze tips krijgen waar ze vandaag nog mee aan de gang kunnen. Verwacht een combinatie van humor, kennis, bewustwording en praktische tips.

Offerte aanvragen

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens de lezing kunnen de volgende onderwerpen behandeld worden:

Humor

Ik begin de lezing met een verhaal over hoe het mij ook niet lukte om mijn telefoon met rust te laten. Dit verhaal vol zelfspot zorgt ervoor dat de jongeren ontdooien, lachen en er verbinding mogelijk is.

Kennis

Welke trucs passen tech-bedrijven toe om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk online blijft? Ik leer jongeren van welke zwaktes social media gebruikmaken om ons zoveel mogelijk schermtijd te bezorgen.

Bewustwording

Er is niets mis met je als je te veel tijd op je telefoon doorbrengt: schermtijd is een probleem van de hele maatschappij. Toch is het zonde dat we zo veel tijd doorbrengen met scrollen, liken en posten. Ontdek hoeveel tijd jij elk jaar doorbrengt op je telefoon – en wat je nog meer in die tijd kan doen.

Praktische tips

Deze inzichten zijn niks waard als ze niet leiden tot actie. De lezing eindigt met een aantal praktische tips. Denk aan een social media dieet, waarbij je nog maar een (paar keer) per dag social media bekijkt. Of een smartphone die in zwart-wit is ingesteld. Zo besparen jongeren dagelijks uren aan schermtijd.

Kies voor een lezing die je gasten bijblijft

Ontvang een persoonlijk consult voor een lezing op maat

Wat anderen zeggen over deze lezing

“Knap hoe Aaron de aandacht en interesse van 150 pubers in de zaal wist te winnen! De interactieve manier van lezing, ondersteund door beeld en geluid, spreekt de jongeren erg aan.”

Kamila KrootDocent bij 2College Durendael

“Heel tof om te zien hoe Aaron leerlingen bewust maakt van hun schermtijd en tegelijkertijd met hen in gesprek ging om eens na te denken of al deze tijd nou allemaal wel zo nuttig is.”

Kjell KoopmanEvent Coördinator @Young Impact

Over Aaron Mirck

Hi! Mijn naam is Aaron Mirck. Ik ben TEDx-spreker, auteur, tech-denker en aandacht-activist. Ik schreef drie boeken over technologie: ‘Dit algoritme deugt niet’, ‘Niet appen tijdens het eten’ en ‘AI, voorbij de hype’. Media als De Volkskrant, Telegraaf, NPO Radio 1 en FD vragen me geregeld om mijn kennis over technologie te delen.

Ik ben een veelgevraagd keynote spreker die door het hele land lezingen geeft. Omdat ik het nieuws over technologie op de voet volg, deel ik de meest recente inzichten – bijvoorbeeld op het gebied van AI. Mijn lezingen worden omschreven als informatief, interactief en inspirerend.

Lees meer over mij

Dit voeg ik toe aan jouw event

Bezoekers beschrijven mijn lezingen als humoristisch, genuanceerd, begrijpelijk en verfrissend. Je kan rekenen op een inspirerende, informatieve en interactieve lezing die je bezoekers positief verrast.

Nieuwste inzichten

Ik ben een veelgevraagd spreker over technologie en regelmatig te gast bij tv- en radioprogramma’s om mijn kennis over technologie te delen.

Inspiratie

Ik heb op honderden podia gestaan. Die ervaring zorgt ervoor dat ik het publiek inspireer, informeer en amuseer.

Humor en interactie

Bezoekers en eventprofessionals omschreven me als een bevlogen spreker met humor. Daarbij zoek ik de interactie met het publiek.

Maatwerk

Natuurlijk denk ik graag met je mee om de keynote aan te laten sluiten op het kennisniveau en de verwachtingen van het publiek.

Aaron werkte eerder samen met:

tedx logo
achmea logo
samsung logo
randstad logo
de balie logo
impakt logo
ggd zhz
young impact logo
sint lucas logo
community logo
cloudwise logo
ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties logo
data fryslan logo
nom logo
beeld en geluid logo
de bibliotheek logo
jbr logo
delaware logo
openbaar ministerie logo
interpolis logo
pathe logo
credit expo logo
dustin logo
happy horizon logo
2college logo
cnl logo
jong mkb logo
eigen haard logo
iss logo
felix merits logo
eventsummit logo
target logo
igc logo
cm logo
the social hub logo
sky box logo
cn loogo
amsix logo
nationale carrierebeurs logo
the rent company logo
it campus rotterdam logo
shared people logo

Kies voor een lezing die je gasten bijblijft

Ontvang een persoonlijk consult voor een lezing op maat