Aaron Mirck

Keynote en quiz over digitale etiquette

Hoe heurt het online? In deze keynote leren de bezoekers van jouw event de moderne etiquette regels – op een leuke, interactieve en speelse manier.

Niet appen tijdens het eten

Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? Is het oké om een (zakelijke) afspraak uitgebreid te googlen? Hoe reageer je als er in de groeps-app een complottheorie wordt gedeeld? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? In het boek Niet appen tijdens het eten beantwoordt Aaron Mirck deze vragen. Het is een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels op de werkvloer en het privéleven. Het boek werd in veel media besproken, zoals in het FDLindaNieuws, Hart van NederlandGoedemorgen Nederland, Radio 1 en bij Telegraaf TV (zie hieronder).

Lezing over digitale etiquette op het werk

Dit boek komt tot leven in een toegankelijke keynote en interactieve quiz, handig voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk. In deze lezing worden de bezoekers wegwijs in een wereld van videobellen, dickpicks, opschepperige LinkedIn-posts, emojibaby’s, teleurstellende dating-apps, schermtijdoverdosis, uitgeknepen flitsbezorgers, en irritante groepschats en spraakmemo’s. Na de lezing is er een quiz, waarin de kennis van digitale etiquette van het publiek getoetst wordt. Het zal je verbazen hoe fanatiek men wordt van zo’n quiz. Ideaal als afsluiter van een event of als ‘bruggetje’ naar de borrel of lunch.

Wil je liever een keynote en quiz die toegespitst is op de zakelijke omgangsvormen? Dat kan ook! Ook op het werk kunnen zijn digitale etiquette relevant. Bij veel bedrijven werken bijvoorbeeld digital nomads, die locatie-onafhankelijk werken. Hoe voorkom je als digital nomad dat je collega’s jaloers worden op je avonturen? Als je baas of collega op zondag een appje of mailtje stuurt, hoor je dan dezelfde dag te reageren? Wat is er met LinkedIn gebeurd, dat steeds minder op een zakelijk netwerk en steeds meer op een prikbord voor zelf-felicitaties lijkt? En hoe zeg je gedag op een druk-bezochte Zoom-call? Deze vragen worden beantwoord in een keynote en quiz, op maat gemaakt voor zakelijke events. Ideaal voor de collega die altijd te laat inbelt op een videocall of zijn kind als influencer opvoedt.

Praktische invulling

In een lezing en aansluitende quiz van 30 tot 45 minuten praat ik je bij over digitale etiquette. In overleg bepalen we de lengte van de keynote en op welke aspecten de nadruk moet komen te liggen. Denk bijvoorbeeld aan: het nieuwe werken, schermtijd, balans tussen werk en privé, privacy, digital detox, hoe er thuis of op het werk slimmer met technologie omgegaan kan worden. Maatwerk is mogelijk.

De keynote is:

  • Inhoudelijk: de content van te keynote kwam tot stand door interviews met 20+ experts op het gebied van privacy, data, schermtijd, nepnieuws, LinkedIn en digital nomads.
  • Toegankelijk: de content is laagdrempelig, doorspekt met humor en kent veel herkenbare situaties en dillema’s. 
  • Praktisch: de bezoeker gaat naar huis met praktische tips.

Dit zeggen anderen“Dankzij zijn toegankelijke verhaal, dat met humor en flair wordt verteld, wordt nieuwe technologie begrijpelijk voor velen. Een inspirerend en heel actueel verhaal, dat erg tot de verbeelding spreekt”, aldus Ingrid Grimbergen, Communicatie Manager bij het Maastricht Convention Bureau.


Meer weten? Neem contact op via info[apenstaart]aaronmirck.com of nulzes 34383309.