Over Aaron Mirck

Zwart-wit doch representatieve weergave van Aaron Mirck

Loopbaan in technologie en media

Aaron Mirck (1989) heeft 10+ jaar media-ervaring. Hij begon zijn carrière als journalist bij The Post Online, waarna hij de overstap maakte naar de ‘dark side’ van de journalistiek: de PR. Hij was betrokken bij overheidscampagnes als NIX18 en de Donorweek. Sinds 2014 werkt hij met/voor tech-startups, zoals dating-app Inner Circle en Spotify-uitdager Deezer. Ook was hij mede-oprichter en CEO van Presscloud, een startup die publiciteit ook bereikbaar wilde maken voor minder grote bedrijven.

Sinds 2007 publiceert en performt Mirck onregelmatig poëzie en proza, van podia op festivals tot literaire tijdschriften. In 2021 kwam zijn debuutbundel uit; Dit Algoritme Deugt Niet. Een rode draad in deze loopbaan: Mircks fascinatie voor technologie, tijdgeest en media. Dat loopt van poëzie over de platform-economie tot handige tips om je te wapenen tegen fake-news.

Op de hoogte blijven van trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van de tijdgeest, technologie en media? Schrijf je dan in voor zijn nieuwsbrief.

Boeken van Aaron Mirck

Aaron Mirck heeft twee boeken op zijn naam staan. In 2020 publiceerde hij een praktische handleiding over het realiseren van publiciteit, met de titel Alles wat PR-bureaus je niet vertellen.

In 2021 bracht hij een poëziebundel uit, genaamd Dit Algoritme Deugt Niet. Deze bundel gaat over technologie en de eerste generatie die opgroeide met het internet: namelijk millennials.

Dit Algoritme Deugt Niet

In 2021 publiceerde Mirck zijn eerste dichtbundel, Dit Algoritme Deugt Niet, een poëtische poging om de tijdgeest te doorgronden. Dit urgente debuut van lands eerste ‘tech- dichter’ schetst een Black Mirror-achtige werkelijkheid. Waar houdt technologie op en begint menselijkheid? Maakt autonomie plaats voor vooruitgang? Naast deze technologische dystopie vertelt Mirck over de generatie die opgroeit aan het begin van de 21e eeuw: millennials. Het boek beluister je gratis op Spotify; hieronder vind je meer info over dit boek.

Anne Vegter (ex-dichter des vaderlands): “Aaron Mirck onderzoekt in deze slim samengestelde bundel zijn generatie. Mirck is een player, een gamer, een goochelaar. Bereid je voor op een wilde leestrip. Van componerende walvissen naar de aanslag op Theo van Gogh, van datingapps, wokeness naar zelfprofilering online. Een scherpzinnig debuut.”

Aaron Mirck spreekt

Mirck vertelt wel eens iets over marketing, communicatie, technologie en literatuur. Hieronder vind je zijn talk over fake news tijdens Digital Wednesdey, waarin hij uitlegt hoe organisaties zich tegen deze ‘moderne plaag’ kunnen wapenen.

Mirck treedt ook op met zijn poëzie, waarin hij stilstaat bij de invloed van technologie op ons dagelijks leven. Zoals ‘In de glimmende rinkelwagen’, een kritisch gedicht over social media.

Hij deelt ook graag zijn reeks gedichten over millennials, een generatie die vervalt in onderlinge competitie. Succes is immers een keuze. Online is iedereen fit, rijk en gelukkig. Dat klinkt zo:

Aaron boeken? Neem contact op via info[apenstaart]aaronmirck.com of nulzes 3438 3309.

Of schrijf je in voor zijn nieuwsbrief:

Abonnement ontvangen!

Controleer je e-mail om je abonnement op de nieuwsbrief te bevestigen.