Over Aaron

Over Aaron Mirck

Aaron Mirck is publicist, schrijver en spreker over technologie. Hij geeft lezingen over technologie en publiceert opiniestukken in onder meer NRC, het Parool en de Telegraaf. Ook schrijft hij voor HP/De Tijd over technologie. Eerder werkte hij als journalist, als tekstschrijver voor tech-bedrijven en als CEO/co-founder van tech-startup Presscloud. Hij publiceerde een dichtbundel over technologie: Dit algoritme deugt niet en een managementboek: Alles wat pr-bureaus je niet vertellen. Zijn nieuwste boek is Niet appen tijdens het eten, een moderne etiquette-gids, die hij schreef met Sanne Kanis.

Aaron geeft presentaties, keynotes en gastcolleges over (bewuster omgaan met) technologie.

Een van die lezingen is een keynote over digitale etiquette, waarin de bezoekers van jouw event de moderne etiquette regels leren – op een leuke, interactieve en speelse manier. Het is mogelijk om de etiquette-talk te verzorgen in de vorm van een quiz. Dat zorgt voor een fijne afwisseling tijdens een programma met veel zwaardere thema’s. Ook gebruikt hij AI om de inhoud van conferenties en events op een inhoudelijke en lichtvoetige manier samen te vatten.

Loopbaan in technologie en media

Aaron Mirck (1989) heeft 10+ jaar media-ervaring. Hij begon zijn carrière als journalist bij The Post Online, waarna hij de overstap maakte naar de ‘dark side’ van de journalistiek: de PR. Hij was betrokken bij overheidscampagnes zoals NIX18 en de Donorweek. Sinds 2014 werkt hij met/voor tech-startups, zoals dating-app Inner Circle en Spotify-uitdager Deezer. Ook was hij mede-oprichter en CEO van Presscloud, een startup die publiciteit ook bereikbaar wilde maken voor minder grote bedrijven.

Regelmatig schrijft Mirck opiniestukken voor kranten als NRC en het Parool. Hier vind je zijn bijdrages aan het publieke debat. Wil je op de hoogte blijven van trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van de tijdgeest, technologie en media? Schrijf je dan in voor zijn nieuwsbrief.

Boeken van Aaron Mirck

Aaron Mirck heeft twee boeken op zijn naam staan. In 2020 publiceerde hij een praktische handleiding over het realiseren van publiciteit, met de titel Alles wat PR-bureaus je niet vertellen. In 2021 bracht hij een poëziebundel uit, genaamd Dit Algoritme Deugt NietDeze bundel gaat over technologie en de eerste generatie die opgroeide met het internet: namelijk millennials. De bundel werd positief besproken, onder meer in de Belgische krant De Standaard. November 2022 verschijnt Niet appen tijdens het eten, een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk.

Spreken over technologie

Aaron Mirck is spreker over technologie. Hij geeft presentaties, keynotes en gastcolleges over (bewuster omgaan met) technologie. Een van die lezingen draait om het boek Niet appen tijdens het eten, een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk. In deze keynote leren de bezoekers van jouw event de moderne etiquette regels – op een leuke, interactieve en speelse manier. Het is mogelijk om de etiquette-talk te verzorgen in de vorm van een quiz. Dat zorgt voor een fijne afwisseling tijdens een programma met veel zwaardere thema’s. Benieuwd geworden? Lees hier meer over deze tech-talk: een moderne etiquette-quiz.

Als eerste tech-dichter van Nederland, heeft Mirck zijn gedichten laten bewerken door een vorm van kunstmatige intelligentie. Hij ontdekte dat deze AI-gedichten soms meer likes scoren dan zijn eigen gedichten. Als afsluiting van de Public Spaces conferentie liet hij de content van de conferentie bewerken door een algoritme tot een nieuw gedicht, dat even inhoudelijk als absurd was. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over hoe AI jouw event samenvat.