Over Aaron

Over Aaron Mirck

Aaron Mirck is spreker over technologieAI, digitale etiquette en slimmer werken. Hij schreef diverse boeken over technologie en is founder van Aandachtswerk, een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Zijn laatste boek is een gids voor moderne etiquette: Niet appen tijdens het eten. Over dit onderwerp gaf hij ook een TEDx-Talk. Hieronder vind je een overzicht van zijn lezingen, keynotes en workshops

Founder van Aandachtswerk

Aandachtswerk is een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Ons werk is de afgelopen jaren namelijk enorm veranderd. Iedereen kan beroemd worden via social media en elke organisatie heeft toegang tot de nieuwste AI-snufjes. Hoe maak je dan nog het verschil? Door te zorgen voor duurzame inzetbaarheid, productiviteit, innovatie en creativiteit. Voor al die dingen is één ding nodig: aandacht. 

 

Aandacht is onze superkracht. 

 

Wie zijn aandacht weet te managen, is creatiever, productiever, gelukkiger, innovatiever en valt minder snel uit. In keynotes en workshops leren teams hoe ze minder afgeleid en gestrest zijn op het werk. Zo krijgen werkers elke werkweek twee dagen cadeau – zonder een minuut langer te hoeven werken.

 

Boeken van Aaron Mirck

November 2022 kwam Mircks laatste boek uit, de moderne etiquette-gids genaamd Niet appen tijdens het eten. Dit boek werd in veel kranten, tijdschriften en bij diverse TV-programma’s besproken. 

 

Eerder publiceerde hij een dichtbundel over technologie, Dit algoritme deugt niet. De gedichten in deze bundel liet hij bewerken door AI. Zijn werk en dat van AI deelde hij op Instagram, om te zien wiens werk meer likes scoorde. Dat bleek het werk van AI te zijn. 

 

Op dit moment is Mirck bezig met een boek over productiviteit, focus en slimmer werken: Aandacht is je superkracht.

Spreken over technologie, slimmer werken en AI

Als keynote-spreker, geeft Mirck lezingen over oa de volgende onderwerpen: 

– Digitale etiquette: hoe gaan we met elkaar om op Zoom, Tinder, LinkedIn en groep-chats? Hij schreef een boek over dit onderwerp (Niet appen tijdens het eten) en gaf er een TEDxTalk over. De talk wordt vaak afgesloten met een quiz, waardoor het interactief en lichtvoetig is. 

– Aandacht is je superkracht: dagelijks zijn we zo’n drie uur bezig met onze mailbox, twee uur met onze telefoon en we kunnen ons nog maar drie minuten op één taak concentreren. In deze keynote leren teams, ondernemers en freelancers hoe ze minder afgeleid en gestrest worden tijdens een werkdag. 

– Wegwijs in de wereld van AI: Hoe werkt AI? Wat is het wel – en wat is het niet? In 2021 ontdekte ik dat teksten van AI meer likes scoren dan teksten die ik zelf bedenk. Maakt AI ons overbodig? Moeten we er bang voor zijn, zoals sommigen beweren? Deze keynote maakt je wegwijs in de wereld van AI. 

Mirck verzorgde lezingen bij organisaties als Public Spaces, AMS-IX, Samsung en Skybox.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu