Keynote-AI

Heb je je ooit afgevraagd wat AI precies inhoudt en welke invloed deze technologie zal hebben op ons werk, privéleven en de maatschappij?

Als schrijver en keynote spreker over AI en technologie, heb ik sinds 2021 geëxperimenteerd met AI. Ik nodig je uit om de grens tussen feit en fictie te verkennen tijdens een boeiende en interactieve lezing over AI.

Spreker over AI deelt AI-experiment

In 2021 deed ik een eerste experiment met AI. Ik liet de gedichten uit mijn dichtbundel Dit algoritme deugt niet bewerken door GPT-3 en verbaasde me over het resultaat. Niet alleen scoorde de AI-poëzie meer likes, het was in sommige opzichten ook beter dan mijn eigen werkDit experiment werd veel besproken, onder meer in media als HP/De Tijd, Onze TaalEmerce en Neerlandistiek.
 
Ik dacht dat de komst van AI mij als schrijver overbodig zou maken. Dat verhaal zien we ook vaak terug in de krantenberichten en flitsende presentaties van trendwatchers. Maar de waarheid is genuanceerder: AI maakt menselijke inbreng niet overbodig, het verandert het werk van mensen. Tegelijkertijd heeft AI invloed op ons leven op manieren waar we nog weinig bij stilstaan. Dat verdient meer aandacht dan het nu krijgt.
 

Lezing over AI

Je hebt inmiddels meerdere malen gehoord over kunstmatige intelligentie. Misschien ben je wel benieuwd hoe je deze nieuwe technologie voor je kan laten werken. Je wil weten wat de kansen zijn – en waar de risico’s liggen in het gebruik van AI. Ook ben je benieuwd naar wat AI nou precies is. Hebben slimme algoritmes een bewustzijn? Moeten we bang zijn voor AI, zoals Elon Musk beweert? Al die vragen worden beantwoord in deze lezing. Na deze lezing over AI kan je feit van fictie onderscheiden. 

Maatwerk is mogelijk. We bepalen samen de inhoud van de lezing. De lezing kan bijvoorbeeld uitgebreid worden met een quiz, waarin de bezoekers worden gevraagd of ze kunnen herkennen welke uitingen door generatieve AI zijn gemaakt en welke content door mensen. Het zorgt ervoor dat er meer interactie en humor is bij een verder inhoudelijke lezing.

Meer info over deze spreker over AI

Ik heb diverse boeken over technologie geschreven. Mijn laatste boek is Niet appen tijdens het eten, een gids voor digitale etiquette. In 2021 schreef ik een dichtbundel over AI: Dit algoritme deugt niet. Daarnaast publiceer ik regelmatig in kranten en bij andere nieuwsmedia over AI. Een indruk van deze publicaties vind je hieronder:

E-book over AI behandelt 10 belangrijke vragen

Ik schreef een e-book over de tien populairste mythes over AI, dat je hier kan downloaden. Het doel van dit e-book (en mijn lezing over AI) is om je wegwijs te maken in de wereld van AI en ervoor te zorgen dat je feit van fictie kan onderscheiden als het aankomt op AI.

In dit e-book krijg je antwoord op de volgende tien vragen: 

Dit zeggen anderen over deze spreker over AI

 Dankzij zijn toegankelijke verhaal, dat met humor en flair wordt verteld, wordt nieuwe technologie begrijpelijk voor velen. Een inspirerend en heel actueel verhaal, dat erg tot de verbeelding spreekt”, aldus Ingrid Grimbergen, Communicatie Manager bij het Maastricht Convention Bureau. 

Margo Blikman, JBR: “Ik was erg onder de indruk van de lezing van Aaron Mirck. Hij sprak met passie en kennis over het onderwerp en betrok het publiek bij zijn verhaal. Hij ontrafelde mythes omtrent AI en gaf ook concrete voorbeelden hoe AI in ons werk te gebruiken. Ik raad iedereen aan om naar zijn lezing te luisteren of te lezen. Hij is een inspirerende spreker en een expert op het gebied van AI.”

Meer weten? Neem contact op via info[apenstaart]aaronmirck.com of nulzes 34383309.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu