Spreker over technologie

Aaron Mirck is schrijver en spreker over technologie. Hij geeft regelmatig presentaties, keynotes en gastcolleges over (bewuster omgaan met) technologie.

Keynote: moderne etiquette

Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? Is het oké om een date uitgebreid te googlen? Hoe wijs je collega’s op de online etiquette? Hoe reageer je als er in de familie-app een complottheorie wordt gedeeld? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? Als je baas of collega op zondag een appje of mailtje stuurt, hoor je dan dezelfde dag te reageren?

@aaronmirck

Hoe heurt het online? Dat leer je in ons boek, quiz en praatje

♬ origineel geluid – Aaronmirck

Die vragen beantwoorden Sanne Kanis en Aaron Mirck in hun boek Niet appen tijdens het eten. In een interactieve lezing brengen ze hun boek tot leven. Door de moderne etiquetteregels voor te leggen aan het publiek in de vorm van een quiz, leert het publiek van jouw event op een leuke manier hoe het heurt. Benieuwd geworden? Lees hier meer over deze tech-talk: een moderne etiquette-quiz.

Een samenvatting van het event, gemaakt door AI

Als eerste tech-dichter van Nederland, heeft Mirck zijn gedichten laten bewerken door een vorm van kunstmatige intelligentie. Hij ontdekte dat deze AI-gedichten soms meer likes scoren dan zijn eigen gedichten. Als afsluiting van de Public Spaces conferentie liet hij de content van de conferentie bewerken door een algoritme tot een nieuw gedicht, dat even inhoudelijk als absurd was. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over hoe AI jouw event samenvat.

Eerdere lezingen

Voorbeelden uit het verleden, ter inspiratie:

Spreker over technologie uit Amsterdam

Aaron Mirck (1989, Amsterdam) werkt ongeveer tien jaar in de media- en technologiesector. Hij begon zijn carrière als journalist bij The Post Online, waarna hij de overstap maakte naar de ‘dark side’ van de journalistiek: de PR. Hij was betrokken bij overheidscampagnes zoals NIX18 en de Donorweek. Sinds 2014 werkt hij met/voor tech-bedrijven, zoals dating-app Inner Circle en Spotify-uitdager Deezer. Hij was mede-oprichter en CEO van Presscloud, een startup die publiciteit bereikbaar wilde maken voor minder grote bedrijven.

Aaron Mirck heeft twee boeken op zijn naam staan. In 2020 publiceerde hij een praktische handleiding over het realiseren van publiciteit, met de titel Alles wat PR-bureaus je niet vertellen. In 2021 bracht hij een poëziebundel uit, genaamd Dit Algoritme Deugt Niet. Deze bundel gaat over technologie en de eerste generatie die opgroeide met het internet: namelijk millennials. De bundel werd positief besproken, onder meer in de Belgische krant De Standaard. November 2022 verschijnt Niet appen tijdens het eten, een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk.

Aaron boeken? Neem contact op met The Next Speaker via Kiki@thenextspeaker.com.