Tips voor minder schermtijd

Bijna iedereen met een smartphone maakt zich zorgen over zijn schermtijd. Wat is teveel schermtijd? En hoe zorg je voor minder schermtijd? Deze blogs helpen je op weg.

 • Voorpublicatie: mag je appen tijdens het eten?

  Voorpublicatie: mag je appen tijdens het eten?

  In november komt Niet appen tijdens het eten uit. Deze moderne etiquette-gids maakt je wegwijs in het digitale tijdperk. Hieronder vind je een voorpublicatie van het eerste hoofdstuk uit het boek, dat antwoord geeft op de vraag: Mijn vrienden appen continu tijdens het eten. Is dat oké?


 • Tien tips voor meer online privacy en veiligheid

  Tien tips voor meer online privacy en veiligheid

  Surfen zonder dat Google meekijkt en je geen zorgen meer maken dat je wachtwoorden gehackt zijn. Klinkt relaxt, toch? Daarom deel ik tien tips voor meer online privacy en veiligheid. En ze zijn ook nog eens hartstikke gratis.


 • In HP/De Tijd: op vakantie van je smartphone

  In HP/De Tijd: op vakantie van je smartphone

  Steeds meer mensen gaan offline tijdens hun vakantie of kiezen een bestemming zonder bereik. In HP/De Tijd geef ik tips voor een vakantie van je smartphone.


 • De belangrijkste oplossingen voor een telefoonverslaving

  De belangrijkste oplossingen voor een telefoonverslaving

  We gebruiken ons telefoon steeds meer en steeds meer mensen zijn zelfs verslaafd aan hun telefoon. Dit zijn de belangrijkste oplossingen voor een telefoonverslaving.


 • Het effect van een week zonder smartphone

  Het effect van een week zonder smartphone

  Filosoof Hans Schnitzler liet zijn studenten een week lang zonder smartphone door het leven gaan. Het resultaat is verbluffend. Dit gebeurt er als je een week je telefoon weglegt.


 • De beste tips voor minder schermtijd

  De beste tips voor minder schermtijd

  We hebben onze telefoon gemiddeld drie uur per dag in onze handen. Dat is ongeveer 45 dagen, anderhalve maand, aan schermtijd per jaar. Deze tips zorgen voor minder schermtijd.


 • 5 tips voor een internet zonder afleiding

  5 tips voor een internet zonder afleiding

  Niet elke 5,2 seconden naar Insta of Twitter gaan. Klinkt goed, toch? Deze tips voor minder online afleiding helpen je op weg.


 • Het enige goede voornemen dat ertoe doet: minder schermtijd

  Het enige goede voornemen dat ertoe doet: minder schermtijd

  Wat je voornemens voor volgend jaar ook zijn, er komt waarschijnlijk één ding tussen. Dat is je telefoon. We hebben dagelijks zo’n 2 uur en 15 minuten aan schermtijd. Jaarlijks zijn dat zo’n 34 volle dagen, een dikke maand. Deze drie stappen helpen je vaker je telefoon neer te leggen.