Waarom zou je een spreker over technologie inhuren?

Een spreker over technologie informeert en inspireert het publiek en kan dus een waardevolle toevoeging zijn aan je evenement. Ontdek de belangrijkste voordelen van het inhuren van een spreker over technologie.

Spreker over technologie biedt inzicht in nieuwe ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en het kan een uitdaging zijn om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Een spreker over technologie biedt inzicht bieden in de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Een goede spreker over technologie vertelt niet alleen over de bedrijfskansen maar ook over de maatschappelijke impact van opkomende technologie. AI is zo’n nieuwe technologie waar veel om te doen is. Door de nieuwste inzichten te delen, kan een spreker over AI je publiek helpen om voorop te blijven lopen.

Inspiratie en motivatie voor het publiek

Technologie kan zowel inspirerend als overweldigend zijn. Een goede spreker over technologie laat zien welke mogelijkheden en kansen technologie biedt, zonder daarbij de maatschappelijke impact uit het oog te verliezen.

Door het delen van persoonlijke ervaringen en verhalen kan een spreker het publiek motiveren om technologie op een volwassen manier te benaderen. Verwar een tool bijvoorbeeld niet met een doel, zou een tip van een spreker over technologie kunnen zijn. Innovaties kunnen bruikbaar zijn, maar het is niet nodig om op elke hype te springen. Dat je kinderen actief zijn op TikTok, betekent niet dat jouw werkgever er dus ook een account moet aanmaken. Wil je jongeren bereiken (doel), dan is TikTok daar een geschikte oplossing (tool) voor.

Praktische toepassing van technologie in verschillende sectoren

Een spreker over technologie kan concrete voorbeelden en case-studies presenteren over hoe technologie succesvol kan worden toegepast in verschillende sectoren. Of het nu gaat om gezondheidszorg, financiën, productie of onderwijs, een goede spreker kan laten zien hoe technologie kan worden gebruikt om efficiëntie, klanttevredenheid en innovatie te bevorderen.

Dat is het grote voordeel van een externe spreker. Die kan verfrissende inzichten bieden door best practices, uitdagingen en succesverhalen uit andere sectoren te delen. Zo kan het publiek leren van branchevreemde bedrijven en deze inzichten toepassen op hun eigen organisaties.

Spreker over technologie zorgt voor netwerkmogelijkheden

Als een spreker een aansprekende profiel heeft, dan trekt dat publiek aan, waardoor er meer bezoekers op een event afkomen en er netwerkmogelijkheden voor de bezoekers ontstaan. Een goede lezing zorgt daarbij voor voer voor discussie tijdens de borrel, wat voor de nodige verdieping zorgt.

Evenementen waar aansprekende sprekers over technologie optreden, worden vaker als goede netwerkmogelijkheden gewaardeerd. Het publiek kan in contact komen met gelijkgestemde professionals, experts en potentiële samenwerkingspartners. Sprekers kunnen niet alleen waardevolle kennis en inzichten delen tijdens hun presentaties, maar ook tijdens discussies en interacties na de presentatie. Dit bevordert kennisdeling, stimuleert discussie en creëert mogelijkheden voor samenwerking en groei.

Verbeterde bedrijfsresultaten en concurrentievoordeel

Het inhuren van een spreker over technologie kan leiden tot verbeterde bedrijfsresultaten en concurrentievoordeel. Een spreker biedt inzicht in de nieuwste technologische trends en de toepassing ervan in verschillende sectoren. Dat helpt organisaties om nieuwe kansen te identificeren en te benutten. Ze kunnen inspireren tot innovatie, procesoptimalisatie en slimmer omgaan met technologie.

Het begrijpen en toepassen van de nieuwste technologieën kan een organisatie een concurrentievoordeel geven. Het helpt ze om voorop te blijven lopen in een snel veranderende markt. Technologie heeft ons werk de afgelopen jaren enorm veranderd. Iedereen kan beroemd worden via social media en elke organisatie heeft toegang tot de nieuwste AI-snufjes. Om er wat jargon tegen aan te gooien: technologie is een commodity geworden, kennis is gedemocratiseerd. Daarom is het belangrijker dan ooit om slimmer om te gaan met technologie. Een goede spreker helpt organisaties daarbij.

Op zoek naar een spreker over technologie?

Ik ben TEDx-spreker en word vaak gevraagd om lezingen te geven over (de impact van) technologie. Ik schreef diverse boeken over technologie en ben founder van Aandachtswerk, een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Mijn laatste boek is een gids voor moderne etiquette: Niet appen tijdens het eten. Over dit onderwerp gaf ik ook een TEDx-Talk. Hier vind je een overzicht van mijn lezingen, keynotes en workshops. Ik geef lezingen over de volgende onderwerpen:

  • AI. Hoe verandert AI ons werk? Wat is AI – en wat is het niet? Ik presenteer 10 mythes over AI en leg uit hoe we ethisch en effectief aan de slag kunnen met AI.
  • Digitale etiquette. Hoe heurt het op Zoom, LinkedIn en WhatsApp? We leven in een digitaal tijdperk, dus is het tijd voor digitale etiquette. Eerder gaf ik een TEDxTalk over dit onderwerp. Deze talk combineer ik met een quiz, waarin deelnemers (met groene en rode kaartjes) stemmen of een stelling waar of onwaar is. De winnaar wint eeuwige faam en een gesigneerd exemplaar van het boek. De lezing is informatief en inspirerend, de quiz maakt het interactief en amusant.
  • Slimmer werken. De gemiddelde kantoormedewerker is 3 uur per dag aan het mailen, zit 2 uur per dag op social media en 2,5 uur op zijn telefoon. Dat kan toch slimmer? Deze lezing leert het publiek om effectiever te werken, gaat stress en verzuim tegen en zorgt ervoor dat men zich beter kan focussen.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu