Wat is een spreker over technologie?

Een spreker over technologie is gespecialiseerd is in het geven van presentaties, lezingen en workshops over (de impact van) technologie. Zo’n spreker kan complexe onderwerpen op een begrijpelijke en boeiende manier presenteren aan een breed publiek. In dit artikel lees er meer over.

Definitie en rol van een spreker over technologie

Een spreker over technologie is een persoon die beschikt over uitgebreide kennis en expertise op het gebied van technologie en de impact ervan op verschillende sectoren en aspecten van het dagelijks leven. Deze sprekers zijn vaak werkzaam in de technologie-industrie, zoals software-ingenieurs, datawetenschappers, cybersecurity-experts, digitale strategen of startup-founders.

Sprekers over technologie kunnen optreden als educatieve gidsen, inspirators of als visionairs die het publiek informeren en motiveren met hun diepgaande kennis en inzichten. De taak van een spreker over technologie is om complexe technische concepten en trends te vertalen naar begrijpelijke taal en praktische toepassingen. Althans, dat probeerde ik in mijn TEDxTalk.

De expertise van een spreker over technologie

Een spreker over technologie kan zich specialiseren in verschillende technologische domeinen, zoals kunstmatige intelligentie, machine learning, IoT, cybersecurity, big data, blockchain-technologie, cloud computing, augmented reality, virtual reality, e-commerce of de zogenoemde ‘digitale transformatie’.

De expertise van een spreker over technologie omvat niet alleen technische kennis, maar ook inzicht in de impact en implicaties van technologie op het bedrijfsleven en de maatschappij. Ze kunnen bijvoorbeeld vertellen hoe AI ervoor zorgt dat we nooit meer hoeven te werken, hoe sociale media ons privéleven veranderde of hoe we slimmer kunnen omgaan met alledaagse technologie als email.

Waarom zou je een spreker over tech inhuren?

Technologische ontwikkelingen hebben een steeds grotere impact op bedrijven, organisaties en de samenleving als geheel. Daarom is het steeds belangrijker om stil te staan bij de invloed van technologie. Een spreker over technologie kan je helpen om daarop te reflecteren en die inzichten te vertalen naar praktische toepassingen.

Een ander voordeel van het inhuren van een spreker over technologie, is dat hij of zij de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgt. Zo ben je verzekerd van de meest recente inzichten. Hij kan praktische cases delen van andere organisaties, waardoor je nieuwe inzichten krijgt. Een keynote-spreker geeft vaker lezingen, waardoor de lezing (als het goed is) inspirerend, informerend of amusant is. Als een spreker een aansprekende profiel heeft, dan trekt dat publiek aan, waardoor er meer bezoekers op een event afkomen en er netwerkmogelijkheden voor de bezoekers ontstaan. Een goede lezing zorgt daarbij voor voer voor discussie tijdens de borrel, wat voor de nodige verdieping zorgt.

Op zoek naar een spreker over technologie?

Ik ben TEDx-spreker en word vaak gevraagd om lezingen te geven over (de impact van) technologie. Ik schreef diverse boeken over technologie en ben founder van Aandachtswerk, een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Mijn laatste boek is een gids voor moderne etiquette: Niet appen tijdens het eten. Over dit onderwerp gaf ik ook een TEDx-Talk. Hier vind je een overzicht van mijn lezingen, keynotes en workshops. Ik geef lezingen over de volgende onderwerpen:

  • AI. Hoe verandert AI ons werk? Wat is AI – en wat is het niet? Ik presenteer 10 mythes over AI en leg uit hoe we ethisch en effectief aan de slag kunnen met AI.
  • Digitale etiquette. Hoe heurt het op Zoom, LinkedIn en WhatsApp? We leven in een digitaal tijdperk, dus is het tijd voor digitale etiquette. Eerder gaf ik een TEDxTalk over dit onderwerp. Deze talk combineer ik met een quiz, waarin deelnemers (met groene en rode kaartjes) stemmen of een stelling waar of onwaar is. De winnaar wint eeuwige faam en een gesigneerd exemplaar van het boek. De lezing is informatief en inspirerend, de quiz maakt het interactief en amusant.
  • Slimmer werken. De gemiddelde kantoormedewerker is 3 uur per dag aan het mailen, zit 2 uur per dag op social media en 2,5 uur op zijn telefoon. Dat kan toch slimmer? Deze lezing leert het publiek om effectiever te werken, gaat stress en verzuim tegen en zorgt ervoor dat men zich beter kan focussen.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu