Wat zijn NFT ‘s?

NFT ’s ofwel non fungible tokens. Je hebt er vast wel eens over gehoord: de nieuwste tech-trend na cryptovaluta. Wat zijn NFT’s? En heb je er echt iets aan?

 • In HP/ De Tijd: Een duik in de Metaverse

  In HP/ De Tijd: Een duik in de Metaverse

  Volgens trendwatchers vergaderen we straks in de Metaverse. Hebben ze gelijk of zal deze virtual reality toch een energieverslindende hype blijken? Die vraag probeer ik te beantwoorden in een longread in HP/ De Tijd.


 • Mijn eerste NFT: geen dada, maar data-kunst

  Mijn eerste NFT: geen dada, maar data-kunst

  Digitale kunstwerken gaan voor miljoenen over de toonbank. Zijn NFT’s een hype of juist een oplossing voor de noodlijdende kunstsector? Ik dompelde me onder in de wereld van digitale kunstwerken en stond versteld van het hyper-kapitalisme dat deze kunstvorm lijkt vorm te geven. Over NFT, kunstwerken vol valutajargon en overenthousiaste crypto-bro’s.


 • Hoe innovatief is pronken met NFT’s in de Metaverse nou echt?

  Hoe innovatief is pronken met NFT’s in de Metaverse nou echt?

  Technologie kan de wereld veranderen, of juist bestaande structuren versterken. Buzzwoorden anno nu: de metaverse en NFT’s. Maar hoe vernieuwend is het pronken met dure NFT’s in de Metaverse nou echt?


 • Web3: meer dan mooie beloftes?

  Web3: meer dan mooie beloftes?

  Bij elke nieuwe innovatie of technologische revolutie zijn de verwachtingen hooggespannen. Vervolgens blijken we teleurgesteld, bijvoorbeeld wanneer blijkt als social media ons niet dichterbij brengen, maar juist polariserend werken. Tijd voor gezonde scepsis, ook als we het over Web3 hebben.