Slimmer werken met deze zes must-read artikelen

Tijd om slimmer te werken, met hulp van deze zes must-read artikelen. Of met een workshop van Aandachtswerk, waarin ook veel tips voor slimmer werken worden gedeeld.

Slimmer werken

Tijdens onze werkdag worden we afgeleid door talloze berichten, appjes en mailtjes. We zijn te veel met onze mailbox bezig en zitten in te veel en te lange meetings. Daardoor komen we niet toe aan ons eigenlijke werk, wat onnodig lange dagen en stress veroorzaakt. Dat gaat ten koste van de productiviteit en zorgt voor onnodig veel stress.

Daarom ben ik Aandachtswerk begonnen. Dat is een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Wie zijn aandacht weet te managen, is creatiever, productiever, gelukkiger, innovatiever en valt minder snel uit. In keynotes en workshops leren teams hoe ze minder afgeleid en gestrest zijn op het werk. Zo krijgen werkers elke werkweek twee dagen cadeau – zonder een minuut langer te hoeven werken. Het is een kwestie van slimmer werken, niet langer. Meer weten? Neem contact op. De video hieronder geeft je een indruk hoe mijn lezing over productiviteit en aandachtswerk eruit ziet.

Zes must reads

Verzuim, met name onder jongeren, is hoger dan ooit. Dat komt mede doordat we nog op een onverstandige manier omgaan met digitale communicatie, betoog ik. We laten ons nog veel te veel afleiden door digitale technologie als smartphone, mailbox en social media. Terwijl je daar best wat aan kan doen. Hopelijk houden we op die manier meer tijd over om impact te maken. Door de juiste prioriteiten te kiezen.

We zijn nog veel te veel tijd kwijt met het managen van onze mailbox; dat kan veel slimmer. Ben je op zoek naar de verborgen trucs van je mailbox? Die vind je in dit stuk. Over mailen gesproken: ik zou oppassen met het versturen van werkmail via je privé-adres.

Vraag nu gemakkelijk & snel een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menu