Skip to main content

Doordat er zoveel aandacht is voor AI, zijn er steeds meer zogenaamde AI-experts. Waar moet je op letten bij het boeken van een spreker over AI?

Belangrijke vaardigheden van een spreker over AI

Een goede spreker over AI-spreker beschikt over de volgende vaardigheden:

  1. Diepgaande en actuele kennis van AI: Een AI-spreker moet een diepgaand begrip hebben van AI-principes, technieken en toepassingen. Hij of zij moet op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken in het veld, zodat hij/zij actuele en relevante informatie kan presenteren.
  2. Communicatieve vaardigheden: Een spreker moet in staat zijn om complexe technische concepten begrijpelijk en boeiend uit te leggen aan een niet-technisch publiek. Wie iets niet helder kan uitleggen, snapt eigenlijk niet waar het over gaat.
  3. Kritisch denken en analyse: Een AI-spreker moet in staat zijn om kritisch te denken en complexe problemen te analyseren. Hij moet de ethische en sociale implicaties van AI kunnen begrijpen en bespreken.

Wees kritisch op zogenaamde experts

Doordat er zoveel aandacht is voor AI, zijn er steeds meer ‘experts’ die iets claimen te weten over AI. Bij het zoeken naar een spreker over AI is het dus belangrijk om kritisch te blijven. Heeft iemand een track-record in het werken met AI? Of maakt iemand gebruik van deze hype om zich in de kijker te spelen?

Hoewel AI een relatief jong vakgebied is, bestaan er al veel mythes over deze vorm van technologie. Sommigen beweren dat AI een geweten zou hebben, zich leent voor ethische vraagstukken (‘Moet ik mijn partner of werkgever verlaten?’) of dat AI per definitie objectief is. Anderen beweren dat AI levensgevaarlijk is en een bedreiging is voor de mensheid. Zoek een spreker die niet teveel sciencefiction-films kijkt en een kritische, scherpe blik op AI heeft.

Spreker over AI

Wil je meer weten over (de kansen en risico’s van) AI? Ik geef lezingen over AI en leg in een interactieve, informatieve en inspirerende lezing uit wat AI precies is, wat het niet is en hoe je het ethisch en effectief inzet. We kunnen samen de inhoud van de lezing bepalen. Die kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Wat is AI, hoe werkt AI en wat is AI niet?
  • AI en de impact ervan op ons werk. Maakt AI ons overbodig?
  • Hoe werk ik slim met AI? Hoe benut ik de kansen van AI?
  • Wat zijn de risico’s van het werken met AI? Welke ethische aspecten kent het werken met AI?
  • Een quiz, waarin de bezoekers worden gevraagd of ze kunnen herkennen welke afbeeldingen door generatieve AI zijn gemaakt en welke content door mensen. De winnaar wint een van mijn boeken. Een interactief en lichtvoetig einde van een inhoudelijke lezing.

Dit zeggen anderen

 “Dankzij zijn toegankelijke verhaal, dat met humor en flair wordt verteld, wordt nieuwe technologie begrijpelijk voor velen. Een inspirerend en heel actueel verhaal, dat erg tot de verbeelding spreekt”, aldus Ingrid Grimbergen, Communicatie Manager bij het Maastricht Convention Bureau. 

Margo Blikman, JBR: “Ik was erg onder de indruk van de lezing van Aaron Mirck. Hij sprak met passie en kennis over het onderwerp en betrok het publiek bij zijn verhaal. Hij ontrafelde mythes omtrent AI en gaf ook concrete voorbeelden hoe AI in ons werk te gebruiken. Ik raad iedereen aan om naar zijn lezing te luisteren of te lezen. Hij is een inspirerende spreker en een expert op het gebied van AI.”

Meer weten? Neem contact op via info[apenstaart]aaronmirck.com of nulzes 34383309

Ik heb een e-book geschreven over wat AI nou precies is en ook: wat het niet is. In minder dan een half uur leert het je feit van fictie te onderscheiden. Dat boekje download je (gratis) hieronder.

[mailerlite_form form_id=1]

Leave a Reply