Skip to main content

Ons leven is gedigitaliseerd. We spreken elkaar via apps en als we iets willen weten, vragen we het aan Google. Hoe zouden we ons moeten gedragen in het digitale tijdperk? Deze tien stukken over digitale etiquette helpen je op weg.

Digitale etiquette

Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? Is het oké om een (zakelijke) afspraak uitgebreid te googlen? Hoe reageer je als er in de groeps-app een complottheorie wordt gedeeld? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? In het boek Niet appen tijdens het eten beantwoord ik deze vragen en leer ik je alles over digitale etiquette. Ik geef ook lezingen over dit onderwerp.

Tien must-reads

We laten steeds vaker onze boodschappen of eten bezorgen. Is dat wel oke? Mag er geappt worden tijdens het eten? Ben je benieuwd wat je zou moeten doen als je niet langer gelukkig wordt van Twitter? Dan helpt dit stuk je op weg. Zie ook: dit stuk wat ik voor HP/De Tijd schreef. Over social media gebruik gesproken: hoe heurt het op LinkedIn? En zijn er etiquette denkbaar voor Strava?

Op het werk is er ook ruimte voor digitale etiquette. Bijvoorbeeld als je per ongeluk een ongepaste site opent. Of als je als digital nomad werkt en je collega’s niet jaloers wil maken. Hoe heurt het eigenlijk tijdens een zakelijke, virtuele meeting? Dit zijn de vragen die werden ingezonden door de lezers van Niet appen tijdens het eten. En hier vind je vijf vragen die je jezelf kan stellen als je even niet weet hoe het heurt online.

Hier vind je alle artikelen die ik schreef over digitale etiquette.